Ook wedstrijd nummer 14 in de BNXT League betekent een overwinning voor Heroes Den Bosch. In en tegen Den Haag werd overtuigend met 54-97 gewonnen, waardoor de ploeg de winning streak in de BNXT League in stand houdt. Met 21 punten was Clay Mounce de man van de avond, gevolgd door Thomas van der Mars met 17 punten. De double-double was deze wedstrijd voor Shane Hammink. Hij liet 12 punten en 10 assists noteren.

Heroes Den Bosch geeft meteen vol gas. Met een vroege (full-court) press bij elk balbezit van The Hague Royals zorgen de Bosschenaren ervoor dat de Hagenezen weinig kansen krijgen om in de wedstrijd te komen. Via 0-5 wordt het 1-8 en Royals staat, met nog meer dan zeven minuten op de klok, reeds op vier teamfouten. Heroes Den Bosch laat de bal goed rond gaan en als Van der Mars vogelvrij onder de basket staat, kan hij na een minuut of zes de stand naar 1-14 tillen. Na een driepunter van Helfrich komt er de eerste time-out van Royals. Mike Carlson kan daarna twee vrije worpen benutten en na zes en een halve minuut is daar dan de eerste veldscore van The Hague Royals. Knepa zet de thuisploeg op 3-19. Even later zet diezelfde Knepa Royals op 5-19, maar Clay Mounce zet daar meteen twee scores tegenover. Het is uiteindelijk Knepa die voor de thuisploeg de laatste score laat aantekenen in dit kwart, 7-23.

Vignisson opent het tweede kwart voor Royals en voor Heroes Den Bosch doet Kherrazi dat. Wat dan volgt, is een periode zonder scores. Na drie minuten spel is het Keime Helfrich die de ban breekt met een rake vrije worp, 9-26. Heroes is duidelijk heer en meester deze avond en loopt snel verder uit. Scores van Mounce en Van der Mars (15 ptn totaal in de eerste twee kwarten) zorgen voor een 17-41 stand. Aan het eind van dit tweede kwart doet Heroes Den Bosch de thuisploeg nog wat meer pijn. Driepunters van Helfrich en Carlson (2x) zorgen uiteindelijk voor een 22-52 ruststand.

Ook na rust neemt Heroes Den Bosch geen gas terug. Het derde kwart gaat met 17-26 naar de Bosschenaren, die zo uitlopen naar een 39-77 tussenstand. Het is Kherrazi die de eerste score laat noteren, waarna Hammink en Mounce de stand op 29-62 zetten. Heroes loopt dan verder uit naar een voorsprong van 38 punten (34-72) en dat verschil blijft dus op het bord staan na driemaal tien minuten (39-77).

Het laatste kwart zijn de scores in het begin wat ver te zoeken. Na vijf minuten spel is de kwartstand 7-5 in het voordeel van The Hague Royals en de wedstrijd kabbelt eigenlijk naar het einde. Clay Mounce scoort lekker door voor Heroes Den Bosch met een lay-up en een reverse dunk. Bij de stand van 46-86 pakt coach Braal toch even een time-out. Als even later Clay Mounce zijn negentiende punt laat noteren, dan is dat voor The Hague Royals ook het moment om een time-out te nemen. De stand op dat moment is 46-90 met nog iets meer dan drie minuten op de klok. Bij Heroes Den Bosch komen Laurens van Heesch en Luuk Schellen het veld in. Laatstgenoemde fleurt zijn debuut op met een mooie driepunter en aansluitend een heerlijk verdedigend blok. Het zijn uiteindelijk Boy van Vliet en Mike Carlson die met vrije worpen de eindstand bepalen op 54-97.