Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Door: Rob de Keijzer

In de laatste wedstrijd van 2023 heeft Heroes Den Bosch de punten mee naar huis kunnen nemen uit de ZZ Leiden Arena 1574. Via 13-18, 10-11, 16-19 en 16-22 werd het uiteindelijk 55-70.

In het begin van de wedstrijd is het DJ Fenner die de punten voor Heroes Den Bosch weet te scoren. Na de driepunter van Jones zet Fenner de score daarna op 3-5. Diezelfde Jones zet daarna beide ploegen op gelijke hoogte met nog 6 minuten op de klok, 5-5. Austin Price loopt dan snel tegen twee fouten aan en ZZ Leiden komt via 3 vrije worpen op 8-7. Er staat duidelijk wat spanning op deze wedstrijd en de scores blijven duur. Met iets minder dan twee minuten te spelen is de stand 11-13. Lee Moore en Emmanuel Akot zetten Heroes Den Bosch dan op 11-17 en met nog een minuut te gaan is daar de time-out voor ZZ Leiden. Met 13-18 gaat het kwart dan naar Heroes Den Bosch.

Na anderhalve minuut in in het tweede kwart is het verschil van vijf snel weg. ZZ Leiden komt op 17-18 en ook Braal pakt zijn eerste time-out. Heroes Den Bosch komt via een driepunter van Price op 17-21 waar bij ZZ Leiden het fieldgoal percentage zakt naar 22%. Ook bij Heroes Den Bosch gaat niet alles goed, waardoor de kwartstand halverwege dit kwart 4-3 bedraagt. Jito Kok zet met zijn alley-oop de stand op 18-23 waarna Moore naar de kant moet met een blessure. Heroes Den Bosch kan de voorsprong in de low-scoringgame niet uitbreiden en zo komt de thuisploeg weer dichterbij, 23-25. Toch is het Heroes Den Bosch dat met een voorsprong van 6 punten de rust in kan gaan, 23-29.

Stumbris opent het bal in het derde kwart met een verre driepunter. Ook Ververs van ZZ Leiden doet dat daarna voor 26-32. Heroes Den Bosch komt daarna op een voorsprong van 8 punten door een driepunter van Fenner vanuit de hoek, 27-35, waarna Boy van Vliet met zijn score de voorspong in de dubbele cijfers schiet, 27-37. Het verschil blijft dan rond de tien punten en zo gaan de laatste drie minuten in met een 32-41 stand. Van Vliet scoort dan een driepunter en via scores van Ralf de Pagter en Fenner komt de stand uiteindelijk op 39-48.

Fenner en Price zetten Heroes Den Bosch dan op 39-52 maar de wedstrijd is nog allerminst gespeeld. Heroes komt op een voorsprong van veertien punten, maar ZZ Leiden brengt dat via Bouwknecht en Jones terug naar tien, 45-55. Een heerlijk blok van Kok wordt beoordeeld als goaltending maar het is Fenner die het verschil weer naar twaalf punten tilt, 47-59. Fenner laat dan zijn 21ste punt aantekenen en de voorsprong is wederom veertien punten, 49-64. Het verdict is uiteindelijk 55-70 en daarmee is de eerste plaats voor Heroes Den Bosch aan het eind van het jaar veilig gesteld.

DJ Fenner kwam tot 21 punten, Boy van Vliet scoorde er 12 deze avond. De derde speler in de dubbele cijfers was Roberts Stumbris met 10 punten. Bij ZZ Leiden was Jones topscorer met 15 punten.