Door: Rob de Keijzer | Foto: FIBA.Basketball

Niners Chemnitz liet er deze avond geen twijfel over bestaan wie de sterkste is in groep H. De 3151 toeschouwers in de Messe Chemnitz zagen de thuisploeg met 88-61 winnen en stuurde zo Heroes Den Bosch met de 5e nederlaag naar huis in deze FIBA Europe Cup ronde.

De thuisploeg opent met een 5-2 voorsprong en Heroes Den Bosch doet verwoede pogingen om langszij te komen. De eerste drie driepunters gaan mis en aan de andere kant is het Brendan Bailey die de thuisploeg op 7-2 zet. De vierde driepunter is van wel raak door Austin Price en het is Roberts Stumbris die de stand dan gelijk trekt, 7-7. Strakke verdediging aan beide kanten houdt de score laag en met nog iets meer dan twee minuten te spelen is de score 11-7. De wedstrijd blijft redelijk gelijk op gaan maar bij 13-11 is het toch Niners Chemnitz dat met een 7-0 run het kwart afsluit en zo op een 20-11 voorsprong komt.

Met Emmanuel Akot weer terug van een blessure begint Heroes dan aan het tweede kwart. Van de andere geblesseerde zijn Thomas van der Mars en Lee Moore zijn er nog niet bij, Dorsey-Walker zijn rentree lijkt aanstaande. Price opent dan de score maar Niners Chemnitz antwoordt meteen via Krubally, 22-13. Na drie minuten is de score 26-13 en neemt Erik Braal zijn time-out. Via 32-15 wordt het dan 36-20 en is het Price die van heel ver zijn driepunter raak knalt, 36-23. Dat doet Akot even later ook, maar het verschil is dan opgelopen naar 16 punten, 42-26. Niners Chemnitz weet van nog geen ophouden en zet de ruststand op 51-29.

Met een 8-12 score in de eerste helft van het derde kwart gaat het Heroes Den Bosch beter af dan het tweede kwart dat met 31-18 naar de gastheren ging. Boy van Vliet, Stumbris en Price zorgen voor de scores en zo wordt het gaatje van 22 punten toch iets verkleint, 59-41. Niners Chemnitz is niet onder de indruk en komt even later op een 63-42 voorsprong en zal het kwart afsluiten met een 67-46 voorsprong.

Van Vliet en Keime Helfrich openen dan voor Heroes Den Bosch de score in het laatste kwart, maar de wedstrijd is dan al lang gespeeld. Niners Chemnitz loopt uit naar 76-50 en kan de laatste zes minuten rustig uitspelen. Niners Chemnitz heeft dan al 4 spelers in de dubbele cijfers waar Den Bosch alleen dubbele cijfers van Van Vliet en Price tegenover zet. Een driepunter van Ongwae zet de score op 79-50 en even later is het Krubally die met zijn twee vrije worpen de marge boven de 30 punten brengt, 81-50. Een 4-11 run brengt Heroes Den Bosch naar 85-61 waarna de wedstrijd wordt afgesloten met een 88-61 eindstand.

Austin Price kwam tot 19 punten, Boy van Vliet noteerde er 11. Emmanuel Akot kwam bij zijn rentree in het team tot 10 punten. Bij Niners Chemnitz waren de 14 punten van Krubally goed voor de topscorerstitel aan de kant van de Duitsers. Wesley van Beck scoorde 13 punten gevolgd door Aher Uguak met 12.