Heroes Den Bosch kwam flitsend uit de startblokken en stond rap met 23-8 voor. Donar kwam wel wat terug, maar stond na vier minuten in het derde kwart met 54-38 achter. Op dat moment haperde de motor bij de Bosschenaren, die een 0-21 run om de oren kregen. In het laatste kwart trok Donar aan de hand van Jarred Ogungbemi-Jackson (31 punten) nog even door om met 68-81 twee punten mee naar huis te kunnen nemen.

Bij Heroes Den Bosch zien we de terugkeer van Jonathon Williams, die vandaag zijn rentree maakte. Bij Donar ontbreken Thomas Koenis en Justin Watts nog steeds.

Juwann James mag de score, via een vrije worp, openen voor Donar, maar het is Heroes Den Bosch dat met scores van Demario Mayfield en Thomas van der Mars meteen de intenties van deze middag laat zien. Van der Mars zien we, na de eerste 6 minuten, ook niet meer terug in de eerste twee kwarten van deze wedstrijd. Via de sterk startende Boy van Vliet komt Heroes Den Bosch op 8-4. Leon Wiliams en Damjan Rudez kunnen dan nog scoren voor Donar, maar kunnen ook niet beletten dat Heroes Den Bosch uitloopt naar een 22-8 voorsprong. Met name Mayfield en Miha Lapornik doen met hun driepunters de ploeg van coach Rudez pijn in deze fase van de wedstrijd. Jarred Ogungbemi-Jackson zet daarna zijn naverbranders aan en zorgt er met sterk spel voor dat het verschil na de eerste 10 minuten nog maar 9 punten bedraagt: 27-18.

Jonathon Williams, die in het eerste kwart reeds zijn rentree maakte voor de Bossche ploeg mag in het begin van het tweede kwart 3x aanleggen vanaf de vrije worp lijn. Hij noteert twee rake vrije worpen en zet Heroes Den Bosch op 29-18. Donar trekt de verdediging verder aan en weet door onder meer sterk spel van Lacy en Jackson het verschil terug te brengen tot 4 punten, 31-27. Heroes Den Bosch loopt daarna weer uit naar 41-30 en dat verschil zal zo ongeveer op het bord blijven staan bij de rust, 45-35.

In het begin van het derde kwart gaat Heroes Den Bosch nog even door met scoren en breidt de score uit naar 54-38. Er staan dan nog meer dan 6 minuten op de klok in dit kwart. Wat er toen in de ploeg sloop zal nooit duidelijk worden, en dit maakt topsport ook meteen zo mooi. De ploeg van coach Jaumin is geen schim meer van de ploeg uit de eerste helft en Donar maakt daar, onder aanvoering van Leon Williams en Jackson gretig gebruik van. De 0-21 run die daarna volgt brengt de Groningers terug in de wedstrijd, sterker nog, het geeft ze meteen het gevoel dat ze met een prima resultaat uit de Maaspoort kunnen vertrekken. Het begint met twee sterke scores van Henry Caruso. Donar trekt Heroes Den Bosch in foutenlast en Jackson kan tijdens deze run 3x naar de vrije worp lijn. Onsportieve fouten van Gilbert en Herndon voor Heroes Den Bosch doen de ploeg ook geen goed en ze hebben er een fout van Caruso voor nodig om de run te doorbreken. Mayfield mag twee keer aanleggen, maar het kwaad was al geschiedt. Met nog 40 seconden op de klok mag Jackson weer naar de vrije worp lijn voor 56-61. Lapornik en van Vliet zorgen er dan in de slotseconden nog voor dat de thuisclub in het spoor kan blijven van de ontketende Groningers, 60-61.

Met 8-20 is ook het laatste kwart overduidelijk voor Donar. Heroes komt er totaal niet meer aan te pas en het zijn Jackson en Rudez die het gaatje in het begin van het kwart al slaan, 60-65. Heroes Den Bosch blijft moeite houden om de ring te vinden en kan zich, in tegenstelling tot het derde kwart enigszins, niet hervatten. Bij 66-67 plaatst Donar een 0-12 run en is het gat definitief geslagen. Met nog anderhalve minuut op de klok is de stand 66-79 en geeft coach Jaumin Dimitri Maconda nog wat speeltijd. Veel zal het niet meer brengen en uiteindelijk is het Willem Brandwijk die de eindstand bepaalt op 68-81.

Demario Mayfield kwam tot 18 punten voor Heroes Den Bosch. Lapornik had er 14 en pakte 9 rebounds. Voor Donar was, zoals gezegd, Jarred Ogunbemi-Jackson de grote man met maar liefst 31 punten, Damjan Rudez kwam tot 14 punten.