Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Nederlandse power-forward tekent contract voor één seizoen

Lagio Grantsaan is na Jito Kok, Chris-Ebou Ndow, Donte Thomas, Emmett Naar en Kobe Webster de zesde nieuwe versterking van Heroes Den Bosch voor seizoen 2022-2023. De 2.02 meter lange power-forward speelde twee jaar in de opleiding van BC Apollo Amsterdam alvorens hij naar Junior College ging in Wyoming. Vanaf 2019 tot nu kwam hij uit voor Morgan State University (NCAA), waar hij afstudeerde op fysiotherapie. Deze zomer start de 24-jarige Nederlander zijn professionele carrière bij Heroes Den Bosch. Hij heeft een overeenkomst getekend die hem voor één seizoen aan de club verbindt.

Scorer en sterk in de rebound
Grantsaan speelde afgelopen seizoen 28 wedstrijden, waarvan 18 als starter. Hij liet zien een scorer te zijn met gemiddeld 10.61 punten per wedstrijd. Daarnaast is hij fysiek sterk; Grantsaan plukte gemiddeld 5.89 rebounds uit de lucht, waarvan 3.82 verdedigend.

Opgevallen door vechtlust en slagingsdrang
Head coach Erik Braal is blij met de toevoeging van Grantsaan aan zijn team: “Ik heb deze zomer een try-out gehad met Lagio en hem dus van dichtbij aan het werk gezien. Hij is krachtig, heeft atletisch vermogen en kan goed schieten. Daarbij heeft hij potentie. Het is dit jaar aan Lagio om zich te bewijzen binnen het team, maar ik heb alle vertrouwen in hem”. Technisch manager Roel van de Graaf, die eerder met Grantsaan werkte in de jeugd van Amsterdam, vult aan: “Lagio is geen onbekende van mij. Ik had met hem te maken in de opleiding bij Apollo. Hij is toen opgevallen door zijn vechtlust en zijn absolute wil om te slagen. Na een lastige periode bij Utrecht is hij opgeklommen, heeft hij zijn droom waargemaakt om te basketballen en studeren in Amerika en uiteindelijk heeft hij nu dit contract verdiend bij Den Bosch. Het is bijna een logisch gevolg van zijn inzet de afgelopen jaren”.

Eer voor kampioen van Nederland te spelen
Lagio Grantsaan zelf spreekt van een ‘geweldige kans’ om zijn professionele carrière in Den Bosch te starten: “Heroes is een grote club met gezonde ambities die me enorm aanspreken. Ik vind het dan ook een eer met de kampioen van Nederland de BNXT League in te gaan en kwalificatie voor de Basketball Champions League te spelen. Ik kijk ernaar uit mezelf verder te ontwikkelen binnen het team van coach Braal.”

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted