Almere Sailors leek er in Den Bosch een echte wedstrijd van te maken. Na vier minuten in het tweede kwart kwamen de bezoekers met 32-34 voor. Heroes Den Bosch gooide er een 14-0 run tegenaan en daarmee was de spanning er af. Via een ruststand van 50-39 denderden de Bosschenaren door naar een 119-74 overwinning.

Het begin was weer niet goed van Heroes Den Bosch. Na een 4-3 voorsprong geeft de ploeg van Jaumin Almere Sailors veel ruimte en via scores van Papito Hersisia en Eamon Joyce komen ze al snel op een 6-7 voorsprong. Als Hersisia er even later een driepunter ingooit is de stand 8-10 voor de gasten uit Almere. Een blok van Herndon zorgt voor een fastbreak van Payne, die met een driepunter de voorsprong weer naar Heroes Den Bosch brengt, 11-10. Mike Osepa gooit er nog maar eens een driepunter in (11-13) voor Almere Sailors en daarna stokt de aanval even voor de ploeg van Eric Kropf. Heroes Den Bosch wordt dan toch wakker en loopt via de weer sterk spelende Boy van Vliet uit naar 20-13. Almere Sailors blijft scoren vanaf de driepuntslijn, ze gooien er maar liefst 9 raak in de eerste 2 kwarten, maar kunnen toch het verschil niet kleiner maken. Het kwart wordt afgesloten met een score van Brian van den Weijenberg, die een halve thuiswedstrijd speelt.

Hersisia is van grote waarde aan het begin van het tweede kwart voor Almere Sailors. Zijn back to back driepunters zorgen voor 28-28 en coach Jaumin pakt de time-out. Dat brengt Almere Sailors niet van hun stuk en brutaal pakken ze de 32-34 voorsprong. Dat is het moment voor Heroes Den Bosch om te laten zien dat er deze keer niks te halen valt in de Maaspoort. Een sterk spelende Jose Dimitri Maconda zorgt er mede voor dat de Bosschenaren via een 18-5 run het kwart afsluiten op 50-39.

In het derde kwart walst Heroes Den Bosch over Almere Sailors heen. Met maar liefst 39-9 gaat dit kwart naar de thuisploeg en het is wederom Maconda die laat zien wat hij in zijn mars heeft. Jaumin geeft ook Quincy Tjon Affo de nodige speeltijd en de “youngsters” pakken die kans met beide handen aan. Het begin van het kwart regent het driepunters. In 5 minuten liggen er al 8 in het netje waarvan er 3 van Demario Mayfield zijn. Mayfield kwam in de eerste 2 kwarten niet tot scoren maar maakte dat met 14 punten (4 driepunters tegen 100%) meer dan goed. Mayfield zou overigens de wedstrijd beëindigen met 22 punten en 6 op 6 driepunters. De enige die het scorend geweld van de Bosschenaren kan bijbenen is Joey Liem. Hij zorgt met zijn 8 punten bijna in zijn geheel voor de productie van Almere Sailors in dit kwart, het andere puntje komt van 1 rake vrije worp van Joyce. Sam Vianen, die ook zijn minuten mee mag pakken sluit het kwart af met een mooie no-look pass op Wessels die met zijn and 1 de stand op 89-48 zet na dertig minuten.

De wedstrijd is allang gespeeld maar Heroes Den Bosch is nog lang niet klaar. De gretigheid blijft, ook in dit laatste kwart. De ploeg blijft vroeg storen in de opbouw van de Sailors wat voor de 2e keer resulteert in 8 seconden voor de Sailors. Van den Weijenberg gooit er 2 vrije worpen in voor Almere Sailors, 92-50. Heroes Den Bosch blijft de aanval kiezen en als Mayfield zijn 5e driepunter raak gooit is het even later Alan Herndon die met een dunk de 100 puntengrens slecht voor Heroes Den Bosch. Maconda met de and 1, Mayfield (drietje) en Payne met de scores en de stand staat binnen een halve minuut op 109-57. Dante Lombardi zet daar nog wat scores voor Almere Sailors tegenover. Een 0-9 run van Almere Sailors maakt de stand in dit kwart nog wat draaglijk (30-26) voor de gasten maar Heroes Den Bosch zal uiteindelijk met 119-74 de wedstrijd afsluiten.

Voor Heroes Den Bosch was Demario Mayfield topscorer met 22 punten, gevolgd door JaCory Payne met 19 punten. Stefan Wessels kwam tot 15 en Maconda en van Vliet tot 14 punten. Heroes Den Bosch kwam tot 37 assists, wat ook wel eens anders is geweest de laatste wedstrijden, en gooide maar liefst 18 driepunters raak. Bij Almere Sailors was Lombardi scorend de betere met 15 punten. Die kwamen allemaal tot stand in het laatste anderhalve kwart. Hersisia kwam, mede door 3 driepunters tot 13 punten. Het totaal driepunters voor Almere Sailors was 14, waarmee ze niet echt onderdeden voor de schutters uit Den Bosch.

Na de interlandbreak neemt Heroes het 27 februari op in Amsterdam tegen Apollo. Een week later staat in eigen huis de klassieker vs. ZZ Leiden op het programma!