Door: Rob de Keijzer | Foto: Christian Aarts

Heroes Den Bosch heeft zich zondagmiddag, na de 82-56 winst op Basketbal Academie Limburg moeiteloos geplaatst voor de halve finale van de TOTO Basketball Cup.

In de eerste wedstrijd in deze kwartfinale voor de beker was Heroes Den Bosch op zaterdagavond met 62-75 te sterk voor Basketbal Academie Limburg. Met een marge van 13 punten op zak begon Heroes Den Bosch op zondagmiddag aan het laatste deel van dit tweeluik.

Die marge wordt al snel 19 punten. DJ Fenner en Jito Kok zetten de thuisploeg na twee minuten spelen op 6-0 waarna de coach van Weert, Varagic, al tegen een technische fout aanloopt. Ondanks de vroege achterstand geeft BAL niet op en komt halverwege het kwart op een 9-11 voorsprong die even later vergroot wordt naar 11-15. Een 10-0 run van de thuisploeg ze de stand dan op 21-15 waarna het kwart wordt afgesloten op 26-22.

Na drie minuten in het tweede kwart hebben beide ploegen 1x kunnen scoren, 28-24. Halfweg het kwart pakt BAL dan toch weer, via driepunters van Strojl en Brathwaite, de leiding, 28-34. Wederom zet de thuisploeg een run (9-0) weer en kan zo toch weer op voorsprong komen, 37-34. De ruststand wordt uiteindelijk bepaald op 39-39.

Heroes Den Bosch begint voortvarend en kan na drie minuten een verschil van 7 laten noteren, 48-41. Ook coach Braal ontvangt een technische fout en met nog iets minder dan vijf minuten op de klok is de stand 51-43. Stumbris weet dan wederom sterk te scoren en mede door hem komt de score in de laatste minuut op 59-48. Ralf de Pagter zet dan de eindstand van het derde kwart op 61-48.

De Pagter gaat dan door, knalt er een driepunter in en zet de stand in het begin van het laatste kwart op 66-50 en het verzet bij de Limburgers lijkt gebroken. Via 73-52 wordt het uiteindelijk 82-56 en is de halve finale een feit. Daarin zal Heroes Den Bosch het gaan opnemen tegen de winnaar van het duel ZZ Leiden – Yoast United. De eerste wedstrijd werd door Leiden met 65-81 gewonnen in Bemmel, aanstaande woensdag is wedstrijd 2.

Voor Heroes Den Bosch kwam DJ Fenner deze middag tot 16 punten, gevolgd door Roberts Stumbris met 14 punten. Voor BAL was Brathwaite met 17 punten de meest scorende speler.