Door: Rob de Keijzer | Foto: Robert Verboon

De laatste thuiswedstrijd in de cross-border fase is met 69-77 verloren gegaan tegen een sterk spelend Spirou Charleroi. De eerste twee kwarten (11-23 en 7-20) waren er teveel aan voor het keurkorps van Erik Braal dat in het derde kwart sterk terugkwam (31-15) maar toch de winst moest laten aan de zuiderburen.

Een 3-6 stand na iets meer dan twee minuten doet Erik Braal meteen besluiten tot een time-out in het begin van de wedstrijd. De thuisploeg, nog zonder Roberts Stumbris en Sherron Dorsey-Walker maar weer met DJ Fenner, blijft moeite houden met de zuiderburen tot ongenoegen van coach Braal die tegen een technische fout aanloopt. Charleroi loopt dan via 6-14 naar een 8-18 voorsprong met nog iets meer dan twee minuten op de klok. Het lukt Heroes Den Bosch niet om iets aan die achterstand te doen en zo kan Charleroi met een 11-23 voorsprong het eerste kwart afsluiten.

In het begin van het tweede kwart wordt het dan heel snel 11-32 voor de gasten uit Charleroi die nog steeds iets meer intensiteit in het spel leggen dan de Bosschenaren. Spirou Charleroi heeft dan al 9 spelers die op het sheet staan qua scores, aan de kant van Heroes Den Bosch blijft die teller tot dan steken op 4 spelers. Met een 13-36 achterstand gaat de thuisploeg dan de laatste vier minuten in van dit kwart. Ook daarin hetzelfde spelbeeld als daarvoor wat betekent dat Heroes Den Bosch met een fikse achterstand van 18-43 de rust in gaat.

Een 10-3 runnetje brengt Heroes Den Bosch in het begin van het tweede kwart iets dichterbij. Charleroi vlucht in de time-out en kan de marge toch rond de twintig punten houden tot halfweg het kwart, 34-54. Met aanjager Austin Price voorop komt Heroes Den Bosch dan terug tot 39-54 met nog iets minder dan drie minuten op de klok. De achterstand van 25 punten bij rust wordt dan in de laatste minuut van het derde kwart teruggebracht tot 9 punten als DJ Fenner zijn driepunter raak knalt. Als de thuisploeg even later de stand op 48-55 zet is daar de technische fout voor de coach van Charleroi, Rotsaert. DJ Fenner benut de vrije worp en door een driepunter van Polet wordt de stand na drie kwarten 49-58.

Charleroi richt zich toch weer op en kan in het laatste kwart de voorsprong uitbreiden naar 12 punten, 53-65. Het blijft een gevecht aan beide kanten, maar het verschil wordt tot halfweg het kwart nooit kleiner dan zeven punten. Met nog vier minuten op de klok is de stand 58-69. Kuta krijgt dan ook een technische fout en even later komt Heroes Den Bosch op 62-69 door een and-1 van Lee Moore. Een 0-5 run zet Charleroi op 62-74, Heroes Den Bosch komt op 66-74 maar het slotakkoord is voor Spirou Charleroi dat met een 69-77 de Maaspoort kan verlaten.

Topscorer deze avond was Austin Price met 21 punten, gevolgd door Jito Kok met 11 punten. Aan de kant van Spirou Charleroi was het Quinten Smout die met 16 punten het productiefst was.