In een goed gevulde Maaspoort wist Heroes Den Bosch in een waar driepuntsfestijn Yoast United met een nederlaag naar huis te sturen. Na 70(!) driepuntspogingen, 15 rake voor Heroes Den Bosch en 12 voor Yoast United werd het uiteindelijk 91-71.

Twee gemiste aanvallen van Heroes Den Bosch en twee scores van Yoast United zet de score op 0-6 in het begin van de wedstrijd. Een rake vrije worp van Thomas van der Mars zorgt er dan, na twee en een halve minuut voor dat het publiek kan gaan zitten, 1-6. Van Schaik en Nossek weten dan voor Yoast ook hun driepunters te raken en voor Heroes Den Bosch is het Roberts Stumbris die de punten bij elkaar gooit. Met de stand 8-12 gaan de laatste vier minuten in waarin Keime Helfrich drie driepunters op rij weet te scoren zodat beide ploegen op gelijke hoogte komen, 17-17. Yoast United weet dan toch, mede door 7 rake driepunters het eerste kwart te pakken met 21-24.

In het begin van het tweede kwart lukt het Heroes Den Bosch nog niet om dichterbij te komen. Met 26-29 blijft Yoast United aan de goede kant van de score na iets meer dan drie minuten spelen in dit kwart. Beide ploegen blijven vanaf de driepuntslijn scoren en bij de stand 33-36 is daar de time-out voor Yoast United. Met nog drie minuten te spelen is daar dan de eerste voorsprong deze middag voor Heroes Den Bosch, 37-36. Lang duurt dat niet want Keyser jr zet Yoast met zijn 5e driepunter op 37-39. Een 7-0 run geeft Heroes Den Bosch dan een 44-39 voorsprong bij rust.

Stroeve aanvallen en weinig scores betekent na iets meer dan vier minuten een 48-43 stand. De driepunter van DJ Fenner, de 17e reeds deze middag voor beide ploegen, geeft Heroes Den Bosch een gaatje van 8 punten, 51-43. De thuisploeg blijft dan scorend de betere en mede door de foutenlast bij Yoast United en een sterke 15-0 run kan Heroes Den Bosch de voorsprong uitbreiden naar 66-46. Drietjes van Stumbris en Emmanuel Akot bepalen de stand dan op 72-51 aan het eind van het derde kwart.

Het laatste kwart gaan beide ploegen in het begin wederom gelijk op en komt de stand via 79-61 op 83-63. Fenner tekent zijn 24ste punt aan deze middag en aan de kant van Yoast United is het Keyser jr die even later zijn 27ste punt laat noteren. De laatste twee minuten gaan dan in met een 88-65 stand als ook Thijs Beens mee gaat doen in het driepuntsfeestje. Uiteindelijk stokt de teller op 91-71 en blijft de overwinning in de Maaspoort deze middag.

DJ Fenner kwam tot 24 punten, Roberts Stumbris liet een double-double noteren met 15 punten en 12 rebounds.