In deze eerste wedstrijd van de Elite Gold fase is Heroes Den Bosch ook tegen de eerste competitie nederlaag van dit seizoen aangelopen. In Hasselt ging de ploeg van Erik Braal met 84-77 onderuit tegen HUBO Limburg United. Chris-Ebou Ndow was topscorer aan de kant van Heroes Den Bosch met 18 punten en kwam met 10 rebounds tot een double-double.

Heroes start sterk en eindigt het eerste kwart met een voorsprong van 6 punten: 16-22. Limburg United herpakt zich daarna snel en brengt de stand na 2 minuten in Q2 weer op gelijke hoogte. De teams gaan in het vervolg van dit kwart gelijk aan elkaar op, maar met een driepunter vlak voor rust van Jonas Delalieux gaat de thuisploeg de rust in met een marge van 4 punten: 45-41.

Het derde kwart start Heroes uitstekend. Vooral in verdedigend opzicht wordt er strak gespeeld en zo weten ze Limburg United dit kwart op 12 punten te houden. Scorend loopt het tweede deel van Q3 wel stroef en dus gaat Heroes het laatste kwart in met een minimale voorsprong van 1 punt: 57-58. In de eerste 5 minuten van Q4 blijft de score in evenwicht, alleen mist Heroes in deze fase veel vrije worpen. Hierdoor kunnen ze geen afstand nemen van de thuisploeg. Bij Limburg United gaan dan de schoten vallen en hier heeft Heroes geen antwoord meer op. Eindstand: 84-77.