Door: Rob de Keijzer

In deze eerste wedstrijd in het nieuwe jaar is Heroes Den Bosch ook tegen de eerste nederlaag van dit seizoen aangelopen. In en tegen Leiden ging de ploeg van Erik Braal met 85-70 onderuit. Mike Carlson was topscorer aan de kant van Heroes Den Bosch met 17 punten. Kherrazi kwam tot een double-double met 13 punten en 10 rebounds.

Het is diezelfde Mohamed Kherrazi die de score opent deze middag. Hij zal het druk krijgen onder de borden deze middag, omdat Thomas van der Mars en Morgan Stilma er vanwege het coronaprotocol niet bij zijn. Daar tegenover staat de terugkeer van Austin Price bij de ploeg van Erik Braal. Beide ploegen ontlopen elkaar niet veel in het begin van de wedstrijd. Bij ZZ Leiden is het vooral Einaras Tubutis die zich onderscheidt in dit eerste kwart. Met 13 punten heeft hij een groot aandeel in de score van de thuisploeg. Bij Heroes Den Bosch is het Hammink die scorend de kar trekt in het begin van dit kwart, maar na zeven minuten ontvangt hij twee technische fouten en moet hij het veld verlaten. Q1 wordt uiteindelijk afgesloten met een 24-20 score in het voordeel van de thuisploeg.

ZZ Leiden begint het tweede kwart zeer sterk. Door 8 punten van Worthy de Jong lopen ze snel uit naar een 35-23 voorsprong, waarna coach Braal de broodnodige time-out pakt. De Jong loopt daarna tegen een onsportieve fout aan en Heroes Den Bosch knokt zich goed terug in de wedstrijd. Via 35-28 wordt het 37-30, waarna ook Edon Maxhuni tegen een technische fout aanloopt. Na de score van Maxhuni even later volgen vier minuten met alleen maar vrije worpen van beide kanten. De ene na de andere fout wordt gefloten en het is Boy van Vliet die, met nog één minuut op de klok, weer de eerste ‘normale’ score laat noteren, 42-37. De ruststand wordt dan bereikt na een score van Luuk van Bree voor ZZ Leiden, 44-37.

Na de rust is het meteen ZZ Leiden dat de toon zet. Na iets meer dan drie minuten is de stand 56-39. Heroes Den Bosch weet er alleen een score van Carlson tegenover te zetten. De ploeg is, met de kleine rotatie, niet bij machte om iets aan de achterstand te doen dit kwart en gaat met een 69-48 achterstand Q4 in. Maar ook in dat laatste kwart kan Heroes Den Bosch geen vuist meer maken.