Door: Rob de Keijzer

In de universiteitsstad Leuven heeft Heroes Den Bosch zich niet kunnen revancheren voor de nederlaag van afgelopen weekend. Stella Artois Leuven Bears was met 84-65 te sterk voor de Bosschenaren. Leuven Bears had vier spelers in de dubbele cijfers, waar voor Heroes Den Bosch alleen Austin Price (10p) en Clay Mounce (14p) dat wisten te bereiken.

Leuven Bears opent de score en heeft daarna meteen een alley-oop in huis. De thuisploeg loopt snel uit naar 9-2, terwijl Heroes Den Bosch nog zoekende is. Met name Joshua Heath is bijna niet te stoppen in de beginfase. Als dan ook Kevaughn Allen gaat scoren is de stand met nog één minuut te spelen 23-11. In de laatste minuut weet Leuven Bears de voorsprong nog wat uit te breiden, waardoor de stand na het eerste kwart 28-12 is.

Het tweede kwart start Heroes Den Bosch stukken beter. Edon Maxhuni en Clay Mounce weten het gat flink te verkleinen en na een sterke driepunter plus bonus van Boy van Vliet is de stand ineens 30-26. Even later wordt het verschil teruggebracht tot drie punten als Austin Price met een driepunter 34-31 op het bord zet. Leuven Bears, en dan met name Mcglynn, zet een tandje bij en komt via een 7-0 run toch weer op een voorsprong van tien punten bij rust, 41-31.

De thee doet de Belgen blijkbaar heel goed. Furieus begint men aan het derde kwart en binnen no-time is de stand 47-35. Heroes Den Bosch wordt even aan alle kanten afgeblokt en komt niet tot een fatsoenlijk schot op die manier. Aan de andere kant blijft Leuven Bears de punten wel erin gooien en met nog drie minuten op de klok pakt coach Braal de time-out bij een stand van 60-41. In het restant van het derde kwart kan Heroes Den Bosch ook geen vuist maken en zo kan de uitploeg bij 65-47 nog flink in de achtervolging.

In het laatste kwart is Heroes Den Bosch niet bij machte om iets aan de achterstand van achttien punten te doen. De marge loopt halfweg Q4 op naar 24 punten, 80-56. Mounce laat scorend nog wel van zich horen, maar veel is er niet meer aan te doen. Eindstand in Leuven: 84-65.