Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball was ook niet de ploeg die de winning streak van Heroes Den Bosch kon stoppen. Met 111-74 was de thuisploeg, die in Keime Helfrich haar topscorer had met 16 punten, veel te sterk voor de Rotterdammers. Verners Kohs kwam tot 15 punten, Lagio Grantsaan, Kobe Webster en Kaspars Vecvagars tot 13. Emmett Naar flirtte met een triple double met 10 punten, 12 assists en 9 rebounds.

Door Rob de Keijzer

In de eerste minuten van het eerste kwart is het een driepuntsfestijn. Het is Helfrich die de aftrap daarvoor doet en 6-4 laat aantekenen. Er volgt dan een score van Van der List voor Feyenoord (6-6) waarna beide ploegen er in totaal zes driepunters op rij in gooien. Het is wel Feyenoord dat een voorsprong van 12-18 pakt in deze fase. Heroes Den Bosch herstelt die achterstand mede door de 11 punten van Helfrich in dit kwart. Met 6 op 7 driepunters staat het vizier wederom scherp bij de thuisploeg dat met een 31-26 voorsprong het tweede kwart in kan gaan.

Aan de kant van Feyenoord hebben dan nog maar drie spelers kunnen scoren. Diggs, Van der List en Reynolds nemen de gehele productie voor hun rekening als halverwege het kwart de stand 43-38 bedraagt. Kohs en Grantsaan tillen dan met hun driepunters de stand naar 49-38 wat meteen een reden is voor van Helfteren om een time-out te pakken. Bieshaar en Diggs doen dan wel wat terug, maar via Vecvagars, Kohs en Naar komt de thuisploeg snel op een 56-44 voorsprong. Feyenoord weet dan, na een onsportieve fout van Vecvagars nog twee vrije worpen te benutten. Het is dan Van der Mars die met de laatste score beide ploegen naar de kleedkamer stuurt, 58-46.

Een 8-0 run in het derde kwart brengt Heroes Den Bosch op 66-46 en noopt Feyenoord tot een time-out. Twee minuten lang weten beide ploegen dan niet te scoren totdat Helfrich zijn 16e punt laat aanteken middels een driepunter. De wedstrijd kwam daarna weer in gang en mede door een putback dunk van Donte Thomas en steal en score van Webster staat het met nog een minuut te spelen 80-55 en lijkt de wedstrijd gespeeld. Feyenoord raakt het balbezit dan kwijt door een 8 seconds violation en in het restant is het Webster die de stand na drie kwarten op 84-57 zet.

Voor beide ploegen lijkt het laatste kwart een formaliteit. Grantsaan pakt zijn puntjes mee en ook Vecvagars laat zien dat hij niet voor niks naar Den Bosch is gekomen. Jito Kok zet met een alley-oop de stand op 89-61 en halfweg het kwart komt Feyenoord al in foutenlast. Het is dan wederom Kok die met een heerlijke dunk op 2.25 minuten voor het einde de 100 puntengrens kan slechten, 101-69. In het restant mag dan ook Tijs van der Haar zijn eerste punten in de BNXT League scoren. Heroes Den Bosch kan zo de 17e overwinning van het seizoen bijschrijven en kan aanstaande zaterdagavond tegen Landstede Hammers gaan proberen om de Domestic Round in de BNXT League ongeslagen af te sluiten.