Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Door: Rob de Keijzer

Het is Heroes Den Bosch gelukt om zich in Leiden te plaatsen voor de bekerfinale! Na een verlies met drie punten in Den Bosch won Heroes deze avond met vijf punten verschil in Leiden, 72-77. Edon Maxhuni was met 17 punten en 6 assist op dreef. Clay Mounce kwam tot 15 punten en Thomas van der Mars en Mike Carlson lieten allebei 12 punten noteren.

Zenuwachtig begin aan beide kanten
Er zat wat spanning op de wedstrijd in het begin. Na vijf minuten was de stand 4-4 en had Erik Braal al een time-out genomen om zijn ploeg bij de les te krijgen. De spanning op de wedstrijd kwam ook terug in het aantal vrije worpen in dit eerste kwart. Maar liefst achttien keer mocht een speler aanleggen vanaf de vrijeworplijn. Elf keer werd gescoord. De kwartstand van 16-12 werd dan ook bijna voor de helft gevuld door deze vrije worpen.

Het scoren gaat bij ZZ Leiden in het begin van het tweede kwart wat makkelijker. Heroes Den Bosch verzuimt even en de gastheren lopen snel uit naar 23-14, waarna Erik Braal zijn tweede time-out neemt. Het zijn Carlson en Mounce die met hun driepunters Heroes Den Bosch in het spoor houden van ZZ Leiden, maar het fysieke spel zorgt er ook voor dat Mounce al snel tegen zijn derde fout aanloopt in deze wedstrijd. ZZ Leiden komt even later weer op een marge van negen punten (29-20). Onder aanvoering van Carlson en Lautier-Ogunleye komt Heroes Den Bosch dan toch op voorsprong in dit kwart. Een and-1 van D-LO betekent 30-31 en Heroes Den Bosch is weer helemaal terug in de wedstrijd. De ruststand wordt uiteindelijk 34-33.

Een ware basketballthriller
Met een 2-13 run begint Heroes Den Bosch voortvarend aan het derde kwart. Price en Maxhuni weten het verschil te maken, maar ondertussen lopen Kherrazi en D-LO wel tegen hun derde fout aan. Een driepunter van Price geeft Heroes Den Bosch daarna een voorsprong van tien punten, 36-46. Na zes minuten scoort ZZ Leiden pas het derde punt dit kwart, maar de thuisploeg komt daarna toch weer dichter bij de bezoekers. Via 40-48 wordt het 47-52. Beide ploegen weten nog één keer te scoren en zo gaat het vierde kwart beginnen met een 49-54 stand.

Het blijft ook in het vierde kwart een ware basketballthriller. Heroes Den Bosch loopt weg naar 51-59 door scores van Mounce. De Jong doet dan wat terug voor de thuisclub en zorgt er met zijn scores voor dat de stand 56-59 wordt. Via Mounce (mooie behind-the-back assist van D-LO) en Van der Mars komt Heroes Den Bosch dan op 58-68. ZZ Leiden blijft knokken, maar ook zij zitten in de foutenlast met een aantal spelers met vier fouten. Kherrazi is voor Heroes al naar de kant met vijf fouten. Dunn en De Jong geven de thuisploeg weer wat hoop (65-70) en als even later Bouwknecht mag aanleggen voor drie vrije worpen, is het nagelbijten. Hij schiet twee keer raak, wat betekent dat er 67-70 op het bord staat. Over twee wedstrijden is de stand weer gelijk. Het blijft aan het einde voor beide ploegen ontzettend spannend. Met nog tien seconden op de klok scoort Dunn een driepunter voor 72-75. Heroes Den Bosch heeft nog de tijd voor een aanval. Na een sterke drive rond Maxhuni deze af. Heroes Den Bosch heeft zich geplaatst voor de bekerfinale! Eindstand: 72-77.

De tegenstander in de bekerfinale is Donar Groningen, dat in de andere halve finale afrekende met Aris Leeuwarden.