Lange tijd zag het er naar uit dat Heroes Den Bosch eenvoudig zou gaan winnen van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. Totdat de Bossche formatie even stilviel. In het laatste kwart kwamen de Rotterdammers vijf punten voor en leek een stunt in de maak. Heroes herstelde zich echter en kwam met een paar rake driepunters door. Vanaf de lijn faalden de Bosschenaren uiteindelijk niet. Eindstand 83-79.

Beide ploegen beginnen verkrampt aan het duel. Jeroen van der List opent de score voor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord, maar het duurt daarna 2 minuten voordat Alan Herndon Heroes Den Bosch met een driepunter op voorsprong schiet. Lang duurt dat niet, want even later noteert ook Mack Bruining zijn eerste driepunter, 3-5. Halfweg het kwart staan de ploegen op 5-5 en heeft Herndon voor Heroes Den Bosch zijn tweede fout al te pakken. Even later loopt Miha Lapornik ook tegen zijn 2e fout aan. Het geeft maar aan dat Heroes Den Bosch hard moet knokken om Zeeuw & Zeeuw Feyenoord van zich af te houden. Via Van der List slaan de gasten een klein gaatje, 6-10, maar via Lapornik en JaCori Payne komt Heroes Den Bosch toch weer op voorsprong, 11-10. De intensiteit blijft hoog, de duels op het scherpst van de snede, en na een mooie driepunter van Coen Stolk sluiten beide ploegen het kwart af met een 16-15 stand.

Het tweede kwart is met 16-12 ook voor de thuisploeg. Scorend blijft het behelpen aan beide kanten, getuige de 30 en 32% fieldgoals percentages voor beide ploegen. Heroes Den Bosch loopt in het begin van het kwart uit naar een voorsprong van 10 punten, 26-16, waarna Juan Davis, na bijna zes minuten, de eerste veldscore van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord laat noteren, 26-18. Joonas Lehtoranta en Arunas Mikalauskas brengen het verschil naar 26-23 waarna Van der List de ploegen bijna op gelijke hoogte brengt, 26-25. Jean-Marc Jaumin pakt zijn tweede time-out en ziet daarna zijn ploeg toch weer even weglopen van de tegenstander. Door een driepunter in de buzzer van Herndon staat het plots 32-25. Mikalauskas kan met twee vrije worpen de marge iets draaglijker maken bij rust, 32-27.

Heroes Den Bosch loopt in het derde kwart snel uit naar een 42-29 voorsprong. Mede door fel en sterk verdedigen van Dominic Gilbert ligt de productie van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord, en dan met name Mikalauskas, even stil. Aan de kant van Heroes Den Bosch is het vooral Jonathon Williams, deze middag topscorer met 26 punten, die de kar trekt. Een technische fout voor Toon van Helfteren brengt dan toch een ommekeer in dit kwart. Zeeuw & Zeeuw Feyenoord komt terug tot 46-39 en Jaumin pakt de time-out. Zeeuw & Zeeuw Feyenoord pakt de zone weer beet en kan via een 4-12 tussensprintje op een 50-51 voorsprong komen. Uiteindelijk zullen de Rotterdammers met een 52-53 voorsprong aan het laatste kwart mogen beginnen.

Dat laatste kwart gaat ook alle kanten op. Waarmee eens te meer duidelijk is dat de splitsing tussen Elite A en Elite B de juiste keuze geweest is. Wedstrijden op het scherpst van de snede met een grillig scoreverloop aan beide kanten. Beide ploegen geven elkaar geen ruimte en via 55-55 wordt het 60-60. Als er na een kleine drie minuten al vier teamfouten op het bord staan bij Heroes Den Bosch moet de ploeg toch gaan opletten. Coen Stolk zet zijn team op 60-65 en bij Heroes Den Bosch wordt er te geforceerd gespeeld en geschoten. Even ziet het ernaar uit dat Zeeuw & Zeeuw Feyenoord haar slag kan slaan in dit kwart. Totdat Lapornik uiteindelijk ook het netje weet te vinden. Als even later Williams met twee vrije worpen Heroes Den Bosch op 65-67 schiet gaat het weer wat beter draaien bij de ploeg van Jaumin. De daaropvolgende stop van Heroes Den Bosch is belangrijk, waarna Lapornik beide ploegen op gelijke hoogte kan schieten, 67-67. Lang kan men daar niet van genieten, want Davis schiet, met een loepzuivere driepunter, zijn ploeg op 67-70. Heroes Den Bosch schakelt op en kan met een 10-0 run toch weer afstand nemen van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord. Mede door foutenlast bij sommige spelers kan men niet meer het felle verdedigen laten zien van de kwarten daarvoor. Davis staat dan al op scherp en ook Van der List kan zich niet veel meer permitteren. Williams en Mayfield maken daar slim gebruik van door de spelers op te zoeken en de drive naar de basket te maken. Bij 81-77 pakt Toon van Helfteren nog een time-out. Er is dan nog 11 seconden te spelen en even later laat Mikalauskas de 81-79 noteren. Mayfield mag daarna weer naar de vrijeworplijn en laat deze kans niet onbenut. Zijn twee vrije worpen zorgen voor de vijfde (!) overwinning op rij voor Heroes Den Bosch, 83-79.