Door: Rob de Keijzer | Foto: Robert Verboon

In Weert is Heroes Den Bosch net ontsnapt aan de 2e nederlaag dit seizoen. Na drie kwarten stond BAL ruim aan de leiding met 54-39, maar een sterk 4e kwart (6-26) geeft Heroes Den Bosch dan toch de overwinning.

BAL opent het bal via Botuli, zet de thuisploeg op 2-0 maar zet daarna met zijn fout Boy van Vliet op de vrije worp lijn. Die faalt niet en zo is het 2-2. Goss en Charles zetten BAL dan op een 6-2 voorsprong. DJ Fenner zet de score dan op 6-5, maar de punten zijn duur in het begin van de wedstrijd. De thuisploeg loopt via 12-6 naar 15-8 met nog drie minuten te spelen. Met nog een minuut te spelen dubbelt de thuisploeg Heroes Den Bosch en zet de score op 20-10. Het kwart eindigt dan bij 21-13.

Na drie minuten spel en een 3-4 stand in het tweede kwart komt de score op 24-17. Roberts Stumbris en Austin Price zetten de score vanaf de vrije worp lijn dan op 26-20 en halfweg het kwart zit BAL in foutenlast. Toch loopt de thuisploeg verder uit en met nog iets meer dan drie minuten is de stand 30-20 en zal Heroes Den Bosch in de achtervolging moeten. Dat lukt vooralsnog niet in dit kwart en via 35-22 wordt de ruststand uiteindelijk 38-24.

Ook in het derde kwart kan Heroes Den Bosch niet het juiste ritme vinden om de achterstand te verkleinen. Onder leiding van Goss en Charles bouwt BAL de voorsprong verder uit en komt met nog iets meer dan twee minuten op een 52-35 voorsprong. Het schotpercentage van de Bosschenaren staat dan op 23%, de driepunters zelfs op 11%. Met een 54-39 stand gaan beide ploegen het laatste kwart in.

Sherron Dorsey-Walker wordt dan de eerste speler in de dubbele cijfers voor Heroes Den Bosch. Zijn driepunter betekent 55-44 met nog zeven minuten op de klok. Die wordt direct gevolgd door zijn volgende driepunter en zo is het verschil nog maar acht punten, 55-47. Halfweg het kwart is het verschil 10 punten (57-47) en zal Heroes er alles aan moeten doen om de 2e nederlaag dit seizoen nog te voorkomen. Price zet dan, met nog drie minuten op de klok, de score op 57-52 waarna hij met wederom een driepunter de marge op 2 punten zet, 57-55. Stumbris trekt de stand gelijk, 57-57, en even later is daar de eerste voorsprong in deze wedstrijd voor Heroes Den Bosch, 57-59. Fenner trekt de score dan naar 57-61 waarna BAL naar de vrije worp lijn mag voor 3 vrije worpen met nog twintig seconden op de klok. Tholel gooit ze er alle drie in en zo is de marge nog 1 punt, 60-61. Botuli krijgt dan een onsportieve fout en dat brengt Stumbris naar de vrije worp lijn. Hij benut er eentje en zo is het 60-62. Fenner mag dan ook nog naar de vrije worp lijn, scoort ze allebei en zo is het 60-64. Price zet de eindstand dan uiteindelijk op 60-65.

Austin Price kwam deze avond tot 15 punten, evenals Sherron Dorsey-Walker. Robert Stumbris kwam tot 11 punten, Ralf de Pagter plukte evenzovele rebounds (11) onder de borden weg. Bij BAL was Elyjah Goss de meest scorende met 13 punten.