Door: Rob de Keijzer

In het Hoge Noorden was Heroes Den Bosch ook de tweede wedstrijd in de halve finale te sterk voor Donar Groningen. Door de 67-73 overwinning zet Heroes de stand in de best-of-5 serie op 2-0 en kan de ploeg zaterdag in eigen huis de klus klaren. Shane Hammink was topscorer met 20 punten, gevolgd door Austin Price met 16 punten. Mohamed Kherrazi heerste weer onder de borden en plukte 10 rebounds uit de lucht deze avond.

Het publiek in MartiniPlaza kon de eerste drie minuten blijven staan en klappen, want zo lang duurde het voordat de eerste score van de thuisploeg op het bord kwam. Het was toen al 0-6 voor Heroes Den Bosch door scores van Price en Hammink. Donar kwam daarna wel op een 11-8 voorsprong, maar Heroes Den Bosch trok het eerste kwart toch naar zich toe. Omdat Donar in foutenlast zat, mocht Clay Mounce naar de vrijeworplijn en kon Maxhuni daarna met een steal en score de stand op 11-16 zetten na tien minuten spelen.

Heroes Den Bosch zette de goede lijn in het tweede kwart door. Via Hammink, Mounce en Boy van Vliet ging de score naar 15-22. Dwayne Lautier-Ogunleye bracht toen het verschil naar negen punten, waarop Donar een time-out pakte. Via Austin Luke kwam de thuisploeg weer wat terug tot 24-29. Driepunters van Mounce, zijn derde, en Hammink betekenden een 24-35 voorsprong voor Heroes Den Bosch en coach Matthew Otten pakte wederom een time-out. Brandwijk kon hierna voor Donar nog twee keer scoren, maar tussen die scores door wist Hammink met een driepunter zijn veertiende punt te noteren. Heroes Den Bosch stond bij rust met 28-38 voor.

Hammink begon het derde kwart ook weer heel sterk. Eerst een score en daarna een steal en een dunk betekende 28-42. Heroes Den Bosch hield die voorsprong in het derde kwart goed vast en hield Donar Groningen op een verschil van rond de tien punten. Halfweg het kwart blokte Boy van Vliet een driepuntspoging van Luke en even later kon Kherrazi de stand op 42-54 zetten. Gavin gaf Donar toen nog even wat hoop, maar met een 48-58 stand kon Heroes Den Bosch met een goed gevoel aan het laatste kwart beginnen.

Dat kwart begon met twee gemiste vrije worpen van Gavin. Addison kon daarna wel scoren, maar Price schreef voor Heroes Den Bosch vier punten bij, 50-62. Donar Groningen kwam daarna toch even sterk terug. Addisson, Brandwijk en Luke zorgden voor een 60-64 stand, waarna Price met een driepunter MartiniPlaza toch weer stil kreeg, 60-67. Beide ploegen bleven keihard werken en na een time-out van Donar kon Kherrazi twee vrije worpen verzilveren. Met nog een minuutje op de klok was de wedstrijd gespeeld. Scores van Williams en Caruso deden er niet echt meer toe en zo kon Heroes Den Bosch met een 67-73 de terugreis aanvangen.

Zaterdag staat Game 3 op het programma in Maaspoort Den Bosch. Als Heroes dan opnieuw weet te winnen, staat de ploeg van head coach Erik Braal in de finale! Het team kan alle support goed gebruiken, dus twijfel niet en scoor jouw tickets voor een fantastische avond topbasketball en entertainment!