In het Landstede Sportcentrum heeft Heroes Den Bosch de BNXT competitie geopend met een duidelijke 63-80 overwinning. Na een achterstand van 14 punten in het 2e kwart knokte de ploeg zich sterk terug en gaf de Zwollenaren in het 3e en 4e kwart geen kans meer om de winst in eigen huis te houden.

Waar Heroes Den Bosch wat traag op gang kwam waren de gastheren meteen bij de les. Binnen een paar minuten stond het 8-2 en kon Heroes Den Bosch in de achtervolging. Waar het ook wel in slaagde, want met nog 6 minuten op de klok was de stand 9-9. De driepunters aan de kant van Landstede Hammers bleven vallen (4 op 5 in de beginfase) en zo kon men het eerste kwart met een 23-18 voorsprong afsluiten.

In het tweede kwart ging Landstede verder met de driepunters. Uiteindelijk zouden ze bij de rust op 9 driepunters staan tegen een percentage van iets minder dan 50%. Heroes Den Bosch had daar niet echt een antwoord op, kwam af en toe wel goed door met scores van Emmet Naar en Donte Thomas maar de thuisploeg liep toch uit naar een 36-22 voorsprong. Thomas van der Mars en Naar zorgden ervoor dat het verschil weer 6 punten werd (38-32), maar de 9e driepunter van Landstede Hammers bracht het verschil weer op 9. Door scores van Van der Mars en een mooie fastbreak van Naar werd de ruststand bepaald op 41-36.

Het 3e kwart gaat dan overtuigend naar Heroes Den Bosch met 12-25. De driepunter van Landstede wordt keurig tegengehouden (1 op 4 dit kwart) en dan blijkt toch dat het voor Landstede moeilijker is om de punten te scoren. Het sterke verdedigen van Heroes Den Bosch dit kwart maakt het voor de thuisploeg ook lastig om de wedstrijd verder te vervolgen zoals ze in de eerste 2 kwarten deden. Thomas en Ndow komen beide door met een and-1 en als even later Austin Price een driepunter laat noteren staat Heroes Den Bosch weer bijna langszij, 48-47. Het is Chris-Ebou Ndow die even later beide ploegen op gelijke hoogte brengt (53-53) en met een driepunter meteen voor de voorsprong zorgt, 53-56. Kobe Webster, Verners Kohs en Jito Kok zorgen ervoor dat de stand na het derde kwart 53-61 is.

Ook het laatste kwart is overtuigend voor Heroes Den Bosch. Kohs en wederom Webster zorgen ervoor dat de voorsprong oploopt naar 17 punten (57-74). Landstede heeft ook in dit kwart geen antwoord op het sterke spel van de gasten uit Den Bosch. Het zijn Naar en Boy van Vliet die uiteindelijk de eindstand bepalen op 63-80.

Topscorers voor Heroes Den Bosch deze middag waren Kobe Webster (in 13 minuten) en Chris-Ebou Ndow met 16 punten, gevolgd door Donte Thomas met 15 punten. Thomas van der Mars kwam tot 10 punten en 15 rebounds.