Door: Rob de Keijzer | Foto: Robert Verboon

Heroes Den Bosch heeft zondagmiddag de 13e overwinning bij kunnen schrijven in de BNXT League. In een volle Maaspoort werd Zeeuw & Zeeuw Feyenoord met 82-73 verslagen waardoor de ploeg aan kop blijft op de ranglijst.

Aan beide kanten is het begin wat rommelig en worden er ballen weggegooid en simpel gemist. Het is dan uiteindelijk Gibson die voor Feyenoord de eerste score laat noteren deze middag. Binnen een minuut zorgen Roberts Stumbris en Austin Price er dan voor dat de score op 8-2 komt. Via 13-8 wordt het dan 13-11 door een driepunter van Gibson waarna Feyenoord via Bangala en Vyber op een 13-15 voorsprong kan komen. Heroes Den Bosch komt dan mede door scores van Price op een 20-17 voorsprong en zal het kwart af kunnen sluiten met een 22-17 voorsprong.

Na iets meer dan twee minuten in het tweede kwart is de stand 24-21 en geven beide ploegen elkaar niet veel toe. Na bijna vier minuten is de stand dan 26-21 doordat beide ploegen het in verdedigend opzicht goed voor elkaar hebben. Het is dan Price die scorend goed op dreef is en zo komt de stand op 34-30 in de slotfase van deze eerste helft. Stumbris en Kok zetten dan een verschil van 8 punten op het bord (38-30) waarna de ruststand bereikt wordt bij een 41-32 stand.

Na de rust beginnen beide ploegen vol overgave met scoren en is het Boy van Vliet die met een heerlijke schijnbeweging 47-36 laat aantekenen. Die voorsprong van 11 punten wordt door Beckton, Gibson en Vyber snel teruggebracht tot 2 punten halfweg het kwart, 47-45. De thuisploeg komt dan op een 55-47 voorsprong mede door twee vrije worpen van Dorsey-Walker na een onsportieve fout van De Vreede. Echt afstand nemen kan Heroes Den Bosch deze middag nog niet, want Feyenoord komt weer terug tot 56-55. Boy van Vliet zet dan, met 1 rake vrije worp, de stand op 57-55 na dertig minuten.

DJ Fenner zorgt dan toch weer voor een iets grotere marge aan het begin van het laatste kwart, 62-55. Heroes blijft dan aan de goede kant van de score, en loopt via het 20ste punt van Price uit naar 69-60. Edwards en Bangala brengen Feyenoord toch weer terug tot 69-64 maar DJ Fenner weet met 2 scores het verschil weer naar 9 te brengen. Met een 73-64 stand gaan dan de laatste drie minuten van deze wedstrijd in. Daarin komt Heroes Den Bosch, ondanks de full-court press van Feyenoord, niet echt meer in de problemen en zo wordt het uiteindelijk 82-73 in de Maaspoort.

Austin Price tekende voor 22 punten, Roberts Stumbris scoorde 17 punten en pakte 14 rebounds. Boy van Vliet kwam tot 16 punten. Bij Zeeuw & Zeeuw Feyenoord was Gibson met 22 punten het productiefst deze middag.