Door: Rob de Keijzer

Heroes Den Bosch heeft vanavond in een spannend duel in Het Hoge Noorden de 8ste BNXT League overwinning van het seizoen gepakt. Het kon lange tijd beide kanten op vallen, maar het was Heroes Den Bosch dat uiteindelijk de winst mee naar huis nam, 62-68. Het was alweer de vijftiende (!) wedstrijd op rij die gewonnen werd door de ploeg van head coach Erik Braal.

In het begin van de wedstrijd weten beide ploegen meteen scorend de toon te zetten. Elke aanval levert een score op en het staat na twee minuten spelen 7-4 voor de thuisploeg. Heroes Den Bosch zet dat mede door een heerlijke alley-oop van Clay Mounce even later om naar een 10-13 voorsprong. Beide ploegen blijven gelijk opgaan en via een 4-point play van Austin Price komt Heroes Den Bosch even op een voorsprong van vijf punten, 14-19. Donar vecht zich onder aanvoering van Henry Caruso weer terug, maar Heroes Den Bosch kan toch met een voorsprong (19-21) het kwart afsluiten.

Het tweede kwart gaat het Heroes Den Bosch in het begin nog goed af. Via 22-25 wordt het 25-30 en even later ook 30-35 door een mooie driepunter van Edon Maxhuni. Daarna komt de klad er wat in bij de ploeg van Erik Braal en moet men toezien hoe Donar via een 7-0 run toch met een voorsprong de rust in kan gaan. Bij 37-35 gaat de zoemer voor het einde van het tweede kwart en die komt voor Heroes Den Bosch deze avond net op tijd.

Na de thee loopt Donar ineens uit naar een 42-35 voorsprong. Mohamed Kherrazi en Austin Prcice doen dan wat terug en even later is het Clay Mounce die met een score en daarna een driepunter Heroes Den Bosch weer aan de goede kant van de score brengt, 44-45. Dan is het weer de beurt aan Heroes Den Bosch om ietwat afstand te nemen en het komt via Maxhuni en Carlson op een 50-55 voorsprong. Het einde van het kwart is het vrije worpen nemen, waar Addisson voor Donar er drie van de vier kan benutten en Carlson voor Heroes Den Bosch één keer raak gooit uit twee pogingen. Stand na dertig minuten: 56-56.

Boy van Vliet opent het laatste kwart en kan even later, na een vrije worp van Caruso, Heroes Den Bosch op 57-60 zetten. Er volgt dan een periode waar het aan beide kanten niet lukt en toch de spanning de overhand lijkt te krijgen. Halfweg het kwart is de stand derhalve pas 57-60. Na de time-out van Donar is het Addison die beide ploegen weer op gelijke hoogte brengt met een driepunter, 60-60. De scores blijven laag, maar de spanning is om te snijden. Het zijn uiteindelijk Mike Carlson en Clay Mounce die met hun driepunters het gaatje weer slaan, 60-66. Donar is dit kwart niet bij machtte om die achterstand ongedaan te maken en het is Boy van Vliet die met twee rake vrije worpen de eindstand van 62-68 op het bord zet. De achtste overwinning voor Heroes Den Bosch in evenzovele wedstrijden in de BNXT League dit jaar!

Topscorers aan de kant van Heroes Den Bosch waren Clay Mounce met 15 punten, Edon Maxhuni met 13 punten en Mike Carlson met 12 punten.