Door: Rob de Keijzer | Foto: Robert Verboon

Wedstrijd dertien in de BNXT league is een makkelijke prooi geworden voor Heroes Den Bosch. Met 91-71 werd Yoast United de Maaspoort uitgeschoten. Thomas van der Mars was goed voor 22 punten en 8 rebounds. Chris-Ebou Ndow kwam tot 21 punten en plukte 9 rebounds weg.

Tot 4-4 gaat het redelijk gelijk op. Thomas van der Mars en Chris-Ebou Ndow brengen de marge dan naar 7 punten, waardoor het eerste gaatje van de wedstrijd is geslagen, 11-4. Yoast United komt dan puntje voor puntje dichterbij en halfweg het kwart is de stand 15-15. Emmett Naar en Verners Kohs komen dan goed door en bij 23-18 is daar de eerste time-out voor de gasten uit Bemmel. Na de hervatting weten Nossek en Kohs (and-1) nog te scoren en zo is de stand na de eerste tien minuten 26-21 in het voordeel van Heroes Den Bosch.

Na de hervatting komt Yoast United tot op 2 punten (29-27), maar zorgen Van der Mars en Ndow er snel weer voor dat de marge vergroot wordt naar 6 punten, 33-27. Na de time-out van Yoast United loopt Heroes Den Bosch langzaamaan steeds verder weg van de tegenstander. De thuisploeg kan vaak naar de vrijeworplijn en met name Kohs (5 op 6) weet daar deze avond wel raad mee. Thomas en Van der Mars bepalen de ruststand dan op 48-35.

Ook in het derde kwart is Heroes Den Bosch de bovenliggende partij. Van der Mars heeft Levi, die normaal toch de punten scoort voor Yoast United, verdedigend in de tang en aanvallend tekent hij na drie kwarten voor 22 punten. De voorsprong van 13 punten bij rust loopt op naar maximaal 25 punten. Daar blijven er bij het ingaan van het laatste kwart nog 21 van over, 74-53.

Jito Kok en Ndow zetten de stand dan snel op 80-58 in het begin van het laatste kwart. Lacis doet voor Yoast United nog wat terug met drie rake driepunters, maar veel doet dat niet met de score, omdat aan de kant van Heroes Den Bosch Ndow net zo hard meedoet. Stand halfweg het kwart: 85-69. Ndow, Naar en Kok tekenen voor 91-69, waarna Yoast United nog een keer kan scoren. De eindstand is 91-71 en dat betekent de dertiende overwinning in de BNXT League op een rij.