Door: Rob de Keijzer

De 18 punten van Roberts Stumbris en de 16e van Lee Moore zorgden er mede voor dat Heroes Den Bosch op zondagmiddag een 71-75 overwinning kon behalen op Landstede Hammers. Na de overwinning op Leiden en nu Zwolle kan de ploeg van Erik Braal zich gaan opmaken voor de FIBA Europe Cup.

Dickerson en Quisenberry zijn in het begin van de wedstrijd voor de Hammers de scorende spelers waar Heroes Den Bosch scores van Stumbris en Austin Price tegenover zet, 6-5. Bieshaar zet de thuisploeg dan op 8-5 en de verdediging van de Zwollenaren geeft Heroes Den Bosch nog weinig kans om naar de ring te gaan. Na wat wissels aan Bossche kant staat het iets beter en komt ook Zwolle niet echt meer aan scoren toe. Stand met nog drie minuten te spelen is 10-8 en even later trekt Boy van Vliet de stand gelijk, 10-10. Time out Zwolle. Moore en Keime Helfrich zetten met hun driepunters Heroes Den Bosch dan voor het eerst op voorsprong, 13-16, wat ook meteen de eindstand van het eerste kwart zal zijn.

De scores blijven ook in het begin van het tweede kwart duur. Heroes Den Bosch komt op 14-19 en geeft heel weinig weg in de verdediging op dat moment. Moore mag dan door slim spel 2x naar de vrije worp lijn en zet zo ook de gevaarlijkste man aan de kant van Zwolle, Quisenberry, op 3 persoonlijke fouten. Een rake driepunter van Price zorgt dan even later voor een 20-27 score. De voorsprong loopt dan op naar 12 punten, 24-36, de ruststand wordt bereikt bij 26-36.

Stumbris en Moore gooien beide hun bommetjes binnen en zo komt de score op 28-42. DJ Fenner tilt het verschil dan naar 16 punten (28-44) met nog iets minder dan acht minuten op de klok in dit kwart. Even later komt Zwolle op 33-44 en is het tijd voor Erik Braal om de time-out te nemen. De driepunter van Quisenberry was daar mede debet aan en dat geeft de thuisploeg toch weer wat moed. Met nog vier minuten te spelen staat het 40-46 en is het gaatje van 16 punten toch weer redelijk gedicht door de Hammers. Heroes Den Bosch kan dan met een 9 punten voorsprong het laatste kwart in gaan, 46-55.

Het verschil blijft in het eerste gedeelte van het laatste kwart ongeveer gelijk. Aan de kant van Zwolle is het Quisenberry die de punten blijft maken, bij Heroes Den Bosch zijn het Stumbris en Moore die dan al 16 punten hebben gescoord. Reboundend is Zwolle tot dan toe met 37 tegen 22 de betere, scorend ligt het voordeel toch echt aan de kant van de Bosschenaren die met 16 punten uit turnovers tegen 5 voor Zwolle daar het overwicht hebben. Even komt Heroes Den Bosch weer op een verschil van 11 punten, maar wederom knokt Zwolle zich terug en komt met nog een kleine vier minuten te spelen op 61-67. Een driepunter van Price en een full court press geven Heroes Den Bosch toch weer het momentum, 61-70. Buljevic maakt het even spannend, 64-70, maar een bekeken driepunter uit de hoek van Price, met nog een minuutje te spelen, betekent 64-73. Zwolle pakt dan de eerste teamfout en in de daaropvolgende 30 seconden ook de resterende 4. Eindstand in Zwolle: 71-75.