Door: Rob de Keijzer | Foto: Robert Verboon

Heroes Den Bosch is er in de tweede wedstrijd in de Round of 16 van de FIBA Europe Cup niet in geslaagd de ongeslagen status in de Maaspoort te behouden. Gaziantep was deze avond met 63-82 te sterk voor de Bosschenaren die in Austin Price en Verners Kohs hun topscorers van de avond hadden met 17 punten. Grote plaaggeest aan de kant van de gasten was de Amerikaan Conner Frankamp die maar liefst 34 punten liet noteren.

Gaziantep opent het eerste kwart met drie driepunters in iets meer dan twee minuten. Heroes Den Bosch kan daar alleen een score van Thomas van der Mars tegenover zetten. Time-out Heroes Den Bosch met nog 7.30 op de klok. Damyean Dotson is meteen daarna de vierde Amerikaan voor Gaziantep die er een driepunter in gooit. Stand 2-12. Gaziantep blijft scoren en loopt uit naar 4-18. Onder aanvoering van Kobe Webster komt Heroes Den Bosch op 11-18, maar Frankamp en Egbunu zetten de Turken weer op 11-23. Een fout van diezelfde Egbunu levert hem een technische fout op en ook de coach van Gaziantep kan er eentje bijschrijven. Heroes Den Bosch maakt gebruik van de irritatie bij de gasten en kan het eerste kwart nog iets terugkomen, 17-23.

De twee technische fouten van Gaziantep zorgden ervoor dat de Turken zichzelf even uit de wedstrijd speelden. Het begin van het tweede kwart is overduidelijk voor Heroes Den Bosch dat door Verners Kohs en Austin Price op een 26-27 stand komt. Een minuutje later komt de thuisploeg door Chris-Ebou Ndow voor het eerst op voorsprong, 28-27. Toch herpakt Gaziantep zich weer en komt via een 0-14 run op een 31-44 voorsprong. Austin Price brengt de Bosschenaren weer iets dichterbij, 37-44. Beide ploegen scoren nog een keer en dat brengt de ruststand op 39-46.

Ook in het begin van het derde kwart krabbelt Heroes Den Bosch weer terug. Via 41-49 wordt het 47-50, maar dan is het Gaziantep dat via Frankenkamp (die zijn totaal driepunters dan al op negen zet) snel wegloopt naar 49-59. Wederom gaat Heroes Den Bosch in de achtervolging. De Bosschenaren komen op 54-59, maar moeten toch nog een score toestaan. Stand na drie kwarten, 54-61.

Hetzelfde spelbeeld in het laatste kwart. Heroes Den Bosch zet aan, Gaziantep countert die aanval met sterk spel en zet het gaatje, dat even vier punten was, weer vakkundig op acht punten. Ndow en Kohs doen scorend wat terug en halfweg het kwart is de score 63-67. Wederom is het Frankamp die de thuisploeg pijn doet. Zijn 34ste punt betekent 63-72 en de eerste thuisnederlaag voor Heroes Den Bosch dit seizoen komt toch wel dichtbij. Gaziantep schakelt nog een tandje bij, komt op 63-79 en speelt de wedstrijd vervolgens simpel uit. Eindstand in de Maaspoort: 63-82. De beide andere ploegen in deze poule, Hakro Merlins Crailsheim en BC Kalev, kwamen niet in actie en vervolgen het toernooi pas in 2023.