Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Door: Rob de Keijzer

Op een moeizame avond heeft Heroes Den Bosch geen kans gehad om de volgende ronde te halen in het NBB bekertoernooi. Met een voorsprong van twee punten uit de eerst wedstrijd op zak werd het vanavond 72-50 voor Donar. Donte Thomas scoorde twaalf punten, Verners Kohs kwam tot elf punten.

Het eerste kwart is een lastige voor de Bosschenaren. Donar vliegt uit de startblokken en staat binnen drie minuten op een 9-2 voorsprong. Coach Braal neemt de time-out, maar dat stoort het ritme van Donar niet. Via 12-2 wordt het dan 12-6, maar het is daarna Donar dat snel uitloopt naar een 21-12 kwartstand.

Ook in het tweede kwart is het nog niet de avond voor Heroes Den Bosch. Met 18-9 gaat dit kwart naar de thuisploeg en wat Heroes Den Bosch ook probeert, het zit er nog niet in in deze eerste helft. De twee wedstrijden van afgelopen week, de blessures en het verlies van Jan Korver breekt blijkbaar toch een keer op. Thomas en Ndow scoren de punten voor Heroes Den Bosch dit kwart en brengen daarmee de ruststand op 39-21.

Kwart drie brengt Heroes Den Bosch al snel in foutenlast en Donar gaat gewoon verder waar het gebleven was. Naar en Kok weten wel wat punten te scoren, maar met nog drie minuten op de klok is het verschil opgelopen naar 22 punten: 50-28. Uiteindelijk stopt de teller bij 57-31 en kan het laatste kwart beginnen.

Vijf punten van Ndow zorgen ervoor dat Donar bij de stand 57-36 na een klein minuutje al een time-out pakt in het begin van het vierde kwart. De 21 punten verschil worden even teruggebracht naar zeventien punten (67-50), maar Heroes Den Bosch is deze avond niet bij machte om echt tegenstand te bieden. Eindstand in deze tweede wedstrijd van de kwartfinale van de NBB beker tegen Donar is 72-50, wat automatisch betekent dat Donar verder gaat in het bekertoernooi.