Door: Rob de Keijzer

De clash tussen de recordkampioenen van Belgiƫ en Nederland is geƫindigd in een heerlijke overwinning voor Heroes Den Bosch. In een zeer intense wedstrijd was de thuisploeg uiteindelijk met 75-66 te sterk voor Filou Oostende. Thomas van der Mars was de grote man aan de kant van Heroes Den Bosch met 16 punten, gevolgd door Austin Price met 15 punten. Filou Oostende, wat in de Domestic Round alles gewonnen heeft en in deze Elite Gold poule nog ongeslagen was, liep zo tegen de eerste nederlaag van dit seizoen aan.

Bratanovic opent de wedstrijd voor Oostende deze avond. Beide ploegen weten dan via een driepunter te scoren waarna de productie aan beide kanten even stokt. Het is uiteindelijk Austin Price die na 4 minuten spelen met een driepunter de stand tot 6-5 brengt. Welgeteld 5 minuten later is de score 11-12. Beide ploegen hebben nogal moeite met de afwerking in dit eerste kwart, wat zeker ook komt door de strakke verdediging aan beide kanten. Austin Price zet dan met wederom een driepunter de thuisploeg op 14-12. Daar blijft het dan ook bij in de eerste tien minuten van deze kraker.

Heroes Den Bosch begint het tweede kwart met scores van Stilma en Price, 19-12. Time-out Oostende. Dit brengt Heroes Den Bosch niet uit het ritme en mede door sterk spel van Kherrazi en Price loopt de ploeg van coach Braal uit naar 29-17. Aan de kant van Oostende is het Booth die toch blijft scoren, hij zet de stand met een driepunter op 29-20. Het zijn dan Kherrazi en Dwayne Lautier-Ogunleye die het verschil tussen beide ploegen weer naar 11 punten tillen, 33-22. Time-out Oostende. Booth schiet zichzelf daarna met een driepunter in de dubbele cijfers, maar Oostende blijft in de achtervolging, 33-25. Maxhuni en Lautier-Ogunleye scoorden voor Heroes Den Bosch, bij Oostende waren het wederom Booth en Djordjevic die hun ploeg scorend op de been hielden. Ruststand in de Maaspoort 40-28.

Oostende gaf Heroes Den Bosch net na rust niet veel kans om verder uit te lopen. Heel even brachten ze het verschil terug tot onder de 10 punten, maar Heroes Den Bosch was op tijd weer bij de les. Maxhuni en Kherrazi waren, en dat was niet voor het eerst deze avond, degene die met sterke scores de stand op 50-38 zetten. Wederom time-out Oostende. Carlson en Price scoren beide nog een driepunter en in de laatste minuut wisten de thuis- en uitploeg de score niet verder uit te bouwen. De kwartstand 16-13 leidt uiteindelijk tot een stand van 56-41 na 30 minuten spelen.

Zinderend slot

Scores van Buysschaert en Conger dwingen coach Braal tot een vroege time-out in dit laatste kwart. De voorsprong van 15 punten bij rust wordt door Oostende teruggebracht tot 9 punten. Kherrazi maakt daar weer 11 punten van, 62-51 en Oostende grijpt wederom naar de time-out. Die pakt deze keer beter uit want in no-time is de voorsprong van Heroes Den Bosch geslonken naar 3 punten, 67-64. Het zijn Maxhuni, Carlson en een kolkende Maaspoort die Heroes Den Bosch toch weer een gaatje geven van 8 punten, 72-64. Deze voorsprong geeft Heroes Den Bosch niet meer uit handen en zo wint de thuisploeg na een knappe wedstrijd met 75-66.