Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Door: Rob de Keijzer | Foto: Robert Verboon

De tweede wedstrijd in de Elite Gold is helaas een prooi geworden voor de gasten uit Oostende. In een fysieke en spannende wedstrijd kwam Heroes Den Bosch net tekort, 73-83.

De start van Filou Oostende is voortvarend. Waar Heroes Den Bosch wat aanvallen ziet stranden gaan die van Filou Oostende iets beter. Na drie minuten is de stand 4-8 maar meteen daarna zijn het Roberts Stumbris en Jito Kok die de voorsprong aan Heroes Den Bosch geven, 9-8. Tot 13-13 blijft het dan gelijk op gaan, maar vanaf dat moment pakt de thuisploeg het momentum en komt via Austin Price en Lee Moore op een 24-17 voorsprong. Filou Oostende recht de rug, komt op 24-21 maar het eerste kwart is voor Heroes Den Bosch 26-23.

Na twee en een halve minuut valt er 1 score te noteren. Buysse schiet Filou Oostende naast Heroes Den Bosch in de eerste 15 seconden van het kwart waarna er een periode volgt waar beide ploegen niet tot scoren komen. Scorend blijft het magertjes in de minuten daarna, maar de strijd en de intensiteit van beide ploegen maakt veel goed. Met nog vier minuten op de klok is het 33-33 en is de time-out daar voor Erik Braal. Drie minuten en een felle strijd later is het 38-38 en is er nog geen verschil tussen beide ploegen zichtbaar. De laatste halve minuut gaat in bij een 40-40 stand waarin alleen Filou Oostende nog weet te scoren. De ruststand wordt bereikt bij een 40-43 stand.

Filou Oostende opent het derde kwart met twee scores en komt op een gaatje van 9 punten, 40-49. Heel even komt het verschil in de dubbele cijfers, 43-53 maar halfweg het kwart staat het 47-53 en komt Heroes Den Bosch weer beter in het spel. Het gaatje kan alleen nog niet gedicht worden, sterker nog, Filou Oostende schakelt ook bij en komt op een 49-60 voorsprong. Toch pakt Heroes Den Bosch wat van die achterstand terug, maar moet toch toezien hoe de gasten uit Oostende het laatste kwart met een 56-64 voorsprong mogen beginnen.

Heroes Den Bosch pakt dan duidelijk het momentum in het begin van het laatste kwart. Dit wekt wat irritatie op bij de zuiderburen die bij de stand 60-64 in de time-out vluchten. Filou Oostende pareert snel, komt op 60-70 en kan de voorsprong even later uitbreiden naar 63-75. Veerkracht aan de kant van Heroes Den Bosch brengt ze terug tot 71-76 maar het zal helaas niet genoeg zijn voor de winst in deze tweede wedstrijd in de Elite Gold. Eindstand 73-83.

Jito Kok was de topscorer van de avond met 20 punten, gevolgd door Roberts Stumbris met 12 punten. Bij Filou Oostende was Salumu goed voor 20 punten, Jefferson kwam tot 12 punten.