Door: Rob de Keijzer | Foto: sysm3dia.be

In Leuven heeft Heroes Den Bosch, na een fikse achterstand, toch nog de schade weten te beperken. Met 80-70 ging de overwinning naar Leuven Bears, maar het verschil van 10 punten is in de thuiswedstrijd aanstaande dinsdag nog te overzien. Thomas van der Mars kwam tot 15 punten en 8 rebounds, Donte Thomas, Chris-Ebou Ndow en Austin Price lieten 11 punten noteren.

Mcglynn en Pritzl geven met hun verre driepunters Leuven een 6-2 voorsprong in het begin van het eerste kwart. Austin Price countert dat met ook een driepunter maar dat doet Mcglynn even later ook voor 9-5. Aanvallend loopt het nog stroef bij Heroes Den Bosch, dat na 7 minuten pas 7 puntjes heeft laten noteren tegenover Leuven 15. Heroes Den Bosch weet dan het puntenaantal te verdubbelen, maar kijkt na tien minuten tegen een 21-15 achterstand aan.

Het tweede kwart gaat in de eerste helft gelijk op. Het verschil van 6 punten blijft gehandhaafd totdat Emmett Naar zijn eerste score laat aantekenen voor 33-29. Een “fastbreak three” van Price en twee vrije worpen van Chris-Ebou Ndow zet de stand op 38-36. Vanderhaegen zet daarna voor Leuven de ruststand op 41-36

De vijf punten verschil worden er meteen tien in het begin van het derde kwart, 46-36. Ook in deze wedstrijd komt Heroes Den Bosch niet sterk uit de kleedkamers en even later staat het ineens 52-38 na iets meer dan twee minuten spelen. Heroes laat Leuven in de rest van het kwart niet verder weg lopen en zo komt de stand na dertig minuten spelen op 63-49.

Het verschil loopt in het vierde kwart op naar twintig punten, 76-56. Toch komt Heroes weer terug tot een achterstand van 12 punten, 78-66 met nog iets meer dan twee minuten op de klok. Uiteindelijk is de marge aan het eind van de wedstrijd 10 punten, 80-70 en is er dinsdag nog vanalles mogelijk in de 2e wedstrijd van dit tweeluik.