Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Door: Rob de Keijzer

In Mechelen waren de plaatselijke Kangoeroes deze avond veel te sterk voor Heroes Den Bosch, 70-53. De 18 turnovers, waaruit Kangoeroes 17 punten kon scoren, was iets teveel van het goede voor de ploeg van Erik Braal. Topscorer deze avond was Austin Price met 12 punten, gevolgd door Thomas van der Mars met 9 punten.

Niet verrassend is het Mukubu die de score opent voor de thuisploeg, 5-0 na drie minuten en het is dan uiteindelijk Jito Kok die de eerste score voor Heroes Den Bosch kan laten noteren. Minuutje later zet de schutter van dienst, Keime Helfrich, met zijn driepunter de ploegen op gelijke hoogte, 5-5. Heroes Den Bosch loopt naar een 5-9 voorsprong en heeft dus de run van 5-0 van Kangoeroes Basket Mechelen beantwoord met een knappe 0-9 run. Bij 7-14 is er dan de eerste time-out voor de thuisploeg. Via sterk spel van Loubry en Davis komt de thuisploeg daarna op 15-15 en is het de beurt aan Erik Braal om zijn ploeg naar de kant te halen. De 7 turnovers van Heroes Den Bosch in dit eerste kwart zijn net teveel van het goede op dit moment en zo kan Kangoeroes Mechelen het eerste kwart met 19-16 naar zich toe trekken.

Het verschil in het begin van het tweede kwart blijft even groot totdat Mukubu met een driepunter de stand op 26-19 zet met nog acht minuten op de klok. Twee minuten later is het verschil 10 punten, 31-21. De thuisploeg blijft daarna aan de goede kant van de score en komt op 34-25. Met nog twee minuten te spelen komt Heroes Den Bosch dan op 34-29, maar het is Mechelen dat met een 37-29 voorsprong de rust in gaat. Austin Price staat dan al op 12 punten, Chris-Ebou Ndow op 4. Kangoeroes Basket Mechelen scoorde in de eerste helft 14 punten uit turnovers.

Dertien punten in het verschil na 4 minuten in het derde kwart, 47-34. Twee minuten later is de stand 49-37 en lukt het Heroes Den Bosch niet echt om de thuisploeg af te stoppen of dichterbij te komen. Even later is de stand na een and-1 van Davis, die samen met Loubry de lakens uitdeelt bij de thuisploeg, 54-40 en gaan de laatste drie minuten van dit kwart in. Heroes Den Bosch is dan de enige ploeg die nog scoort, waardoor de stand na drie kwarten 54-44 bedraagt.

Van Buggenhout is de enige die in de eerste 2,5 minuten kan scoren. Zijn driepunter geeft de thuisploeg een 57-44 voorsprong. Even later is het Mennes die zijn vrije worpen raak gooit voor 59-44. Van Buggenhout maakt de 7-0 run compleet en de wedstrijd lijkt, met een 61-44 stand reeds gespeeld. De voorsprong van 17 punten worden dan 13 punten, 64-51, maar mede door gallery play van de thuisploeg staat het even later 70-51 met nog een minuut te spelen. Verners Kohs weet dan nog te scoren, maar verder dan 70-53 gaat de score deze avond niet in Sporthal Winketkaai zodat Kangoeroes Basket Mechelen mee blijft doen om de bovenste plaatsen in de Elite Gold.