Door: Rob de Keijzer

Na een zeer intensieve wedstrijd is Heroes Den Bosch er niet in geslaagd de punten mee te nemen uit Antwerpen. Met 55-54 bleef de thuisploeg aan de goede kant van de score deze avond. Austin Price kwam tot 13 punten, Jito Kok liet er 10 noteren. Chris-Ebou Ndow plukte 12 rebounds weg.

Marinkovic is de enige die in de eerste drie minuten een score kan laten noteren, 0-2. De thuisploeg verdubbelt dan de score, meteen daarna is het Price die zijn driepunter feilloos raak schiet, 4-3. Toch duurt het daarna weer twee minuten voor de scores beginnen te vallen. Met nog vier minuten op de klok zet Kobe Webster met een driepunter de 6-6 op het bord. Antwerp Giants komt dan via Mwema op 11-8 en zal het kwart met een 13-10 voorsprong afsluiten.

Antwerp Giants komt dan met een 7-0 run en Heroes Den Bosch kijkt binnen no-time tegen een 20-10 achterstand aan. Donte Thomas en Price kunnen dan iets terug doen, maar de derde driepunter van Mwema geeft Antwerp Giants een 23-15 voorsprong. Aan de kant van Den Bosch is het Price die al snel in de dubbele cijfers komt deze avond. Zijn tiende punt betekent 31-25 wat voor Ivica Skelin reden is om een time-out te pakken. Twee vrije worpen van Ndow verkleinen de achterstand dan tot vier punten, 31-27. Diezelfde Ndow gooit Heroes Den Bosch dan met zijn driepunter terug in de wedstrijd, 31-30, maar wie anders aan de kant van Antwerp Giants dan Mwema zet met een driepunter de ruststand op 34-30

Het hoge tempo van Heroes Den Bosch in het begin van het derde kwart resulteert na iets meer dan twee minuten in een and-1 van Ndow, 36-34. De bonus wordt dan niet benut en aan de andere kant pakt Thijs de Ridder het moment aan om zijn ploeg weer weg te laten lopen bij Heroes Den Bosch, 41-36. De intensiviteit blijft aan beide kanten zeer hoog. Webster zet dan met een driepunter de ploegen op gelijke hoogte, 43-43. Rogiers houdt de paint goed dicht voor de thuisploeg maar kan niet voorkomen dat van Vliet met zijn drive door kan komen. De fout op van Vliet levert twee vrije worpen op en zo komt Heroes Den Bosch deze avond voor het eerst op voorsprong, 44-45. Rogiers trekt dat recht, 46-45 waarna Webster vanaf de vrije worp lijn de kans krijgt om Heroes Den Bosch met een voorsprong het laatste kwart in te sturen, Dat lukt en zo gaan de ploegen bij een 46-47 stand het laatste kwart in.

Twee minuten spel. Een score en meteen een time-out. Dat is het verdict in het begin van het vierde kwart. Het blijft aan beide kanten een intense wedstrijd met weinig scores en goed en sterk verdedigen. Zylka tekent voor de score (48-47) en Erik Braal voor de time-out. Iets na halfweg het kwart blijven de scores schaars en is het 52-50. Twee minuten later, 53-50 wat toch ook aangeeft dat beide ploegen er defensief bovenop blijven zitten en (nog) geen duimbreed toegeven. Over en weer vliegen er dan spelers over het parket en uiteindelijk is daar de charge van Anderson die er een eind aan maakt. Kok tekent dan voor 53-52 en even later mag Ndow naar de vrije worp lijn. Hij mist, maar het is meteen daarna Kok die met een dunk 53-54 kan scoren. Nog 22 seconden te spelen en time-out Antwerp Giants. Die zetten de score, met nog 5,6 seconden op de klok, op 55-54 en dan is daar de time-out van Erik Braal. De laatste play levert dan niks meer op waardoor de punten deze avond in Antwerpen blijven.