Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Door: Rob de Keijzer

Het is Heroes Den Bosch niet gelukt om de eerste wedstrijd in de Elite Gold in winst om te zetten. Belfius Mons-Hainaut was met 88-85 te sterk. Voor Heroes Den Bosch was Clay Mounce topscorer met 22 punten, gevolgd door Thomas van der Mars met 21 punten. Laatstgenoemde pakte ook elf rebounds en liet zo weer een double-double noteren.

De eerste score in deze cross border fase voor Heroes Den Bosch is van Austin Price. Nzekwesi maakt er met twee scores meteen 4-3 van voor de thuisploeg en even later is het een andere bekende van de Bosschenaren, Payton Henson, die de stand naar 7-3 brengt. Beide ploegen blijven scores uitwisselen en het is uiteindelijk Price die met zijn tweede driepunter de voorsprong weer aan Heroes Den Bosch geeft, 9-11. De voorsprong zal in het restant van dit kwart voor Heroes Den Bosch blijven, maar veel verschil is er niet tussen beide ploegen in deze eerste tien minuten. Nzekwesi blijft onder de borden zeer gevaarlijk en mag daarom in dit kwart zes keer aanleggen vanaf de vrijeworplijn. Heroes Den Bosch weet de voorsprong wel iets uit te breiden en komt via 15-16 op 17-22 door een and-1 van Hammink. Nichols bepaalt uiteindelijk de kwartstand op 19-22.

In het tweede kwart pakt de thuisploeg het heft iets meer in handen. Via 22-24 wordt het 28-28 en 30-28. Van der Mars trekt dan de stand weer gelijk, maar het is Belfius Mons-Hainaut dat het betere van het spel houdt. Via Henson en Pasalic lopen ze naar 37-32 en de time-out van Braal volgt onmiddellijk. Via Van der Mars en Mounce komt Heroes Den Bosch dan terug tot 37-35 en meteen daarna volgt de time-out van Mons. De thuisploeg breidt de voorsprong vervolgens uit naar 43-38, maar het is Maxhuni die met een driepunter het verschil bij rust minimaal kan houden, 43-41.

Q3 begint met een score voor Mons. Het is Nzekwesi die de marge naar vier brengt. Het verschil blijft dan een aantal minuten rond de drie punten schommelen tot Belfius Mons-Hainaut via Henson en Tyus op een 56-49 voorsprong komt. Heroes Den Bosch ziet daarna geen kans om dichterbij te komen, waardoor men het laatste kwart zal aanvangen met een achterstand van zeven punten, 64-57.

Mons gaat in het laatste kwart gewoon door waar het in het derde kwart mee begonnen is, namelijk de voorsprong uitbreiden. Via 66-59 wordt het 70-59 en er is een serieus gaatje geslagen. Heroes Den Bosch blijft met hangen en wurgen bij en kan even later toch wat dichterbij komen, 79-73. De driepunter van Price doet Belfius Mons-Hainaut toch wat pijn en de thuisploeg pakt een time-out. Price en Mounce weten even later weer te scoren en het verschil is ineens nog maar drie punten met nog één minuut op de klok, 81-78. Een driepunter van Pasalic is dan dodelijk, 84-78, maar Maxhuni doet meteen wat terug, 84-80. Heroes Den Bosch brengt de thuisploeg dan naar de vrijeworplijn. Mortant benut één van zijn twee vrije worpen, 85-80 met nog zeventien seconden te spelen. Het is nog even spannend, maar uiteindelijk komt Heroes Den Bosch net tekort deze avond, 88-85.

Zaterdag ontvangt Heroes Den Bosch Telenet Giants Antwerp in Maaspoort Den Bosch voor het eerste thuisduel in de Elite Gold. De tip-off is om 20:30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de ticketshop.