Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Door: Rob de Keijzer

Kangoeroes Basket Mechelen heeft Heroes Den Bosch de eerste thuisnederlaag toegebracht in de Elite Gold. In een gelijkopgaande strijd was de ploeg uit Mechelen met 75-76 te sterk voor Heroes Den Bosch. Edon Maxhuni scoorde 24 punten. Shane Hammink, Thomas van der Mars en Clay Mounce kwamen ieder tot tien punten.

Maxhuni begint het eerste kwart overtuigend. Met negen punten zet hij Heroes Den Bosch een paar keer aan de goede kant van de score. Via 4-0 wordt het 9-4. Kangoeroes Mechelen kan al in de achtervolging. Dat gaat ze goed af, mede doordat het spel van Heroes Den Bosch in het tweede gedeelte van het eerste kwart iets verzwakt. De ploegen komen op 18-18, maar het slotakkoord in Q1 is toch voor Heroes Den Bosch, 22-18.

Het blijft slordig aan de kant van de thuisploeg in het begin van het tweede kwart. Een 0-6 run geeft Kangoeroes Mechelen voor het eerst de voorsprong, 22-24. Time-out Heroes Den Bosch. De omzetting van coach Braal werkt, want via 26-29 wordt het 31-29. Kangoeroes Mechelen heeft in de laatste twee minuten nog twee time-outs nodig, maar kan niet voorkomen dat ook dit kwart naar Heroes Den Bosch gaat. Ruststand: 36-31.

Na de thee loopt Heroes Den Bosch verder weg van Kangoeroes Mechelen. Via Van der Mars en Stilma is het verschil snel tien punten, 43-33. Bij 46-35 vindt de coach van Kangoeroes Mechelen, Michiels, het genoeg. Hij pakt de time-out. Het verschil blijft daarna rond de tien punten hangen, mede door twee dunks van Clay Mounce. Kangoeroes Mechelen komt dan via twee vrije worpen tot 57-50, waarna het Maxhuni is die de stand op 59-50 zet.

Een 0-8 run in het begin van het laatste kwart brengt de uitploeg weer snel in de buurt van Heroes Den Bosch, 59-58. Time-out voor de thuisploeg. Heroes komt steeds op voorsprong, maar Kangoeroes Mechelen komt ook weer steeds langszij en uiteindelijk zelfs over Heroes Den Bosch heen, 63-66. Er volgen dan een paar minuten waarin beide ploegen niet het beste spel laten zien. Price maakt er 67-67 van. Foerts en Loubry zetten Kangoeroes Mechelen dan met hun driepunters op 67-73, waarna de wedstrijd gespeeld lijkt. Maar niets is minder waar. Twee vrije worpen van Hammink betekenen 69-73, waarna Alston met één vrije worp 69-74 laat aantekenen. Een bizarre driepunter met bonus van Hammink betekent dan toch weer veel spanning in de Maaspoort, 73-74. Beide ploegen mogen dan nog naar de vrijeworplijn om de klok te stoppen en in de laatste aanval kan Heroes Den Bosch de winst niet meer binnenslepen. Eindstand: 75-76.