Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Door: Rob de Keijzer | Foto: fiba.basketball

In Duitsland heeft Heroes Den Bosch de eerste wedstrijd in de Round of 16 van de FIBA Europe Cup met 89-84 verloren van HAKRO Merlins Crailsheim. In een gelijkopgaande strijd was het de thuisploeg die de overwinning in eigen huis kon houden. Extra pijnlijk waren de 28 punten van oud-Bosschenaar Edon Maxhuni. Voor Heroes Den Bosch waren Chris-Ebou Ndow en Kobe Webster het meest productief met beide negentien punten. Ndow pakte ook nog tien rebounds voor zijn zoveelste double-double dit seizoen.

Met de zieke Emmett Naar op de bank begint Heroes Den Bosch aan de wedstrijd tegen HAKRO Merlins Crailsheim. De gastheren mogen meteen naar de vrijeworplijn en kunnen zo de score openen deze avond. Veel krachtsverschil is er in het eerste kwart niet. Beide ploegen bekijken het 'van een afstandje' en via 4-4 wordt het 6-6 en 8-8. Heel even gaat de score dan niet gelijk op. HAKRO Merlins komt op 12-8, maar een driepunter van Chris-Ebou Ndow en sterke score van Donte Thomas geven Heroes Den Bosch de leiding, 12-13. Het blijft daarna gelijk opgaan en het is HAKRO Merlins dat het eerste kwart kan pakken met 19-17.

Jito Kok begint het tweede kwart met een alley-oop en een lay-up en zet daarmee Heroes Den Bosch op een 19-21 voorsprong. Even later zijn het Midtgaard en Mikalauskas die de thuisploeg dan toch op kleine voorsprong schieten, 28-23. Maxhuni maakt er 30-23 van en Heroes Den Bosch kan in de achtervolging. Dat lukt nog niet echt. HAKRO Merlins loopt, met nog twee minuten op de klok, uit naar een 38-27 voorsprong. Twee driepunters van Kobe Webster en eentje van Austin Price zorgen er dan toch voor dat de marge bij rust slechts drie punten is, 41-38.

Deze marge wordt na rust snel zeven punten, 47-40, en Heroes Den Bosch weet even alleen vanaf de vrijeworplijn te scoren. Halfweg het kwart doorbreekt Verners Kohs die reeks en zijn lay-up betekent 50-46. Als Van der Mars dan ook nog weet te scoren pakt HAKRO Merlins de time-out, 50-48. Heroes Den Bosch komt dan op 50-55 en beide ploegen zitten dan in de penalty. Een rondje vrije worpen en een score van Kohs later is het 54-57 en gaat de laatste minuut in van dit kwart. Ook Webster en Price mogen nog naar de lijn om hun vrije worpen te verzilveren en het is Webster die met zijn driepunter de score na dertig minuten op 57-64 zet.

Een minuutje gespeeld in het vierde kwart. Heroes Den Bosch drukt door naar 59-68 en HAKRO Merlins pakt snel de time-out. Dat pakt goed uit, want HAKRO Merlins komt terug tot op drie punten met nog bijna vijf minuten op de klok, 69-72. Het blijft daarna spannend. Met nog iets minder dan drie minuten is de stand 75-80 in het voordeel van Heroes Den Bosch. Midtgaard dunkt dan de 77-80 op het bord. Zijn bonus vrije worp betekent 78-80. Van der Mars kan dan ook scoren, maar het is Edon Maxhuni die zijn oude ploeg pijn doet met een driepunter, 81-82. Van der Mars mag twee vrije worpen verzilveren, maar twee scores van Maxhuni betekenen met nog 41 seconden 85-84. Een snelle steal geeft de thuisploeg dan een 87-84 voorsprong. Time-out Erik Braal. Het lukt Heroes Den Bosch niet meer de schade te herstellen en het is Maxhuni die met twee vrije worpen de eindstand op 89-84 zet.