Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Door: Rob de Keijzer | Foto: Robert Verboon

Wedstrijd nummer drie in deze serie is naar Donar Groningen gegaan. Heroes Den Bosch was niet in staat om een oplossing te vinden voor het fysieke spel van de Groningers deze middag. Via de kwartstanden 21-24, 13-14, 13-22 en 18-18 werd het uiteindelijk 65-78. Chris Ebou-Ndow kwam tot 22 punten, Thomas van der Mars tot 15.

Verners Kohs mag de wedstrijd openen met twee vrije worpen. Inside valt er daarna voor beide ploegen niet veel te halen en na 4 minuten staat het 3-3 door nog een rake vrije worp van Emmet Naar en een driepunter van Taylor voor Donar Groningen. Donar pakt even later een 9-11 voorsprong maar Thomas van der Mars trekt de stand weer gelijk. Zo is wedstrijd drie qua scoreverloop niet veel anders dan de vorige twee wedstrijden. Intensief spel, fysiek spel en twee ploegen die niet veel voor elkaar onder doen. Playoffs at its best! Via 14-14 wordt het dan 16-21 voor Donar. Het kwart wordt afgesloten met een 21-24 stand.

Klein minuutje gespeeld in het tweede kwart en de driepunter van Donte Thomas is meteen reden voor Donar om een time-out te pakken. Halfweg het kwart is de voorsprong weer bij Donar, 24-28 maar het is Chris Ebou-Ndow die de stand met twee scores weer gelijk trekt, 28-28. Donar zet dan een sterke run neer en komt aan het einde van het kwart op een 30-38 voorsprong en gaat uiteindelijk met een 34-38 score de rust in.

Fysiek schakelt Donar in het begin van het derde kwart nog een tandje bij wat al snel resulteert in een onsportieve fout van Vernon Taylor. Met een Ippon gooide hij Price op de grond die daarna zijn twee vrije worpen raak schoot. Donar profiteert het meeste van de onrust op het veld en het eigen fysieke spel en komt zo op een 36-48 voorsprong. Heroes Den Bosch knokt voor wat het waard is, maar moet toch de voorsprong aan Donar laten na drie kwarten, 47-60.

Dat verschil wordt al snel 47-67 waarna de wedstrijd na twee minuten in het laatste kwart al gespeeld lijkt. De 18 turnovers tot het begin van het vierde kwart hielpen ook niet echt mee deze keer. Met nog vier minuten te spelen is het Emmet Naar die 57-71 laat aantekenen en even later kan Brandwijk naar de kant met zijn vijfde fout. Veel zal dat de thuisploeg niet meer helpen in deze fase van de wedstrijd. Eindstand 65-78.