Niners Chemnitz duwde Heroes Den Bosch deze avond verder in de problemen in de FIBA Europe Cup. Waar Heroes Den Bosch een overwinning nodig had ging het met 66-77 onderuit tegen de gasten uit Chemnitz.

De eerste driepunter ligt al snel in het netje, en wie anders dan Austin Price tekent daarvoor. Niners Chemnitz pakt daarna meteen het momentum en komt mede door een snoeiharde dunk van Aher Uguak op een 3-6 voorsprong. Ook Roberts Stumbris weet dan de driepunter te vinden en zo komt de thuisploeg halverwege het eerste kwart op een 9-8 voorsprong. Van der Mars en de derde driepunter van Stumbris geeft Heroes Den Bosch een 14-8 voorsprong en de time-out voor de Niners is daar. Sherron Dorsey-Walker kan dan zijn eerste minuten maken in de Maaspoort en Heroes Den Bosch sluipt naar een 22-12 stand. Uiteindelijk eindigt het kwart bij 24-17.

Niners Chemnitz heeft dan Jonas Richter al met 3 fouten aan de kant zitten, bij Heroes Den Bosch is Stumbris op stoom met 11 punten in de beginfase. Na drie minuten in het derde kwart is het 29-22 en krijgt Heroes Den Bosch in een tijdsbestek van 30 seconden 3 fouten aan de broek. Niners Chemnitz kan nog niet profiteren en ook aan de kant van Heroes Den Bosch vallen de schoten even niet. Stand halfweg het kwart, 31-23. Heroes Den Bosch verzuimt door te drukken en Niners Chemnitz pakt hun kans en komen met nog een minuut te spelen op 34-31. Even later trekken ze de stand gelijk en met een 34-34 stand gaan de ploegen de kleedkamer in.

Twee steals en dunks van Niners Chemnitz binnen 50 seconden levert meteen een time-out op van Erik Braal. Een driepunter van Wesley van Beck zet de stand dan op 34-41. Heroes Den Bosch moet knokken om in de wedstrijd te blijven en als even later Dorsey-Walker zijn eerste punten laat aantekenen is het verschil 4 punten, 42-46. Mede door een alley-oop van Jito Kok en een driepunter van DJ Fenner komt Heroes Den Bosch toch weer op gelijke hoogte, 48-48. Het is dan toch Niners Chemnitz die met een 50-55 voorsprong het laatste kwart in gaan.

Van Beck opent voor de gasten met een driepunter het laatste kwart. Price scoort dan met een mid-range jumper en Moore zet de stand op 54-58. Keime Helfrich weet dan ook zijn driepunter raak te gooien en als ook Stumbris dat meteen daarna doet veert de Maaspoort op voor 62-60. Een 0-9 run zet de Duitsers toch weer op voorsprong, 62-69 en de laatste twee minuten breken aan. Twee scores van Van der Mars betekent 66-69 maar de klok tikt in het nadeel van de thuisploeg.Met nog 45 seconden op de klok mag Uguak drie keer aanleggen vanaf de vrije worp lijn en zo wordt het 66-72. Een technische fout van Fenner en twee rake vrije worpen na een fout van Dorsey-Walker betekent einde wedstrijd voor Heroes Den Bosch. Met 66-77 gaat Niners Chemnitz uiteindelijk de bus in.

Roberts Stumbris wist 16 punten te scoren voor Heroes Den Bosch deze avond. Lee Moore kwam tot 14 punten. Bij Niners Chemnitz liet Aher Uguak 23 punten noteren.