Door: Rob de Keijzer | Foto: FIBA.Basketball

De halve finale wedstrijd op het kwalificatietoernooi van de Basketball Champions League is voor Heroes Den Bosch helaas het eindstation gebleken. Happy Casa Brindisi was deze wedstrijd met 78-63 te sterk voor de ploeg van Erik Braal die in Thomas van der Mars de topscorer van de avond had met 16 punten en 8 rebounds.

De Italianen komen snel op een 6-3 voorsprong maar scores van Van der Mars en Stumbris geven Heroes Den Bosch de eerste voorsprong van de wedstrijd, 6-8. Sterker nog, de ploeg van Erik Braal pakt na iets meer dan 4 minuten een 6-13 voorsprong, wat de Italianen meteen tot een time-out dwingt. Brindisi komt dan op 9-13 waarna beide ploegen defensief de deur op slot houden voor een aantal minuten. Na iets meer dan 2 minuten zonder scores is het Van der Mars die op aangeven van Boy van Vliet 9-15 laat aantekenen. Beide ploegen komen nog tweemaal tot scoren wat de stand op 13-19 brengt na de eerste tien minuten.

Brindisi pakt even wat meer momentum en Heroes Den Bosch ziet Stumbris naar de kant gaan na een nare val op zijn rug. Bij de stand 17-21 is daar de tijd voor Erik Braal om zijn time-out te pakken. Demario Mayfield en Keime Helfrich zorgen dan met hun driepunters dat Heroes Den Bosch op 19-27 komt. De Italianen schakelen even bij en komen, met nog iets meer dan drie minuten te spelen op 29-29 wat voor Erik Braal weer reden is om een time-out te nemen. Bij de stand 31-31 gooien Johnson en Senglin er een driepunter in voor Brindisi en zo is de voorsprong ineens voor de Italianen, 37-31. Beide ploegen gaan even later met een 39-34 ruststand de kleedkamers in.

Het verschil van 5 wordt even later 9 punten, 47-38. Bij Heroes Den Bosch een aantal dure missers en aan de kant van Brindisi vallen er twee driepunters en een lay-up in. Als Mitchell dan ook zijn driepunter raak knalt staat het halfweg het kwart 50-38 en is het eerste echte gaatje geslagen. Heroes Den Bosch krijgt het wat lastiger tegen de Italianen die het verschil rond de tien punten houden en de verdediging strak aantrekken. Met de stand 56-46 gaan de ploegen het laatste kwart in.

Ook in het laatste kwart geeft Brindisi weinig ruimte om de achterstand teniet te doen. Na vier minuten is de stand 62-48 en lijkt het doek reeds gevallen voor Heroes Den Bosch. Lee Moore weet nog te scoren maar Brindisi weet via Morris en Lombardi uit te lopen naar 67-51. Via 72-56 wordt het uiteindelijk 78-63 en kan Heroes Den Bosch zich gaan opmaken voor een Europees avontuur in de FIBA Europe Cup.