Door: Rob de Keijzer

In de eerste clash tussen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball en Heroes Den Bosch was het de thuisploeg die de langste adem had. Met 82-72 stuurde de ploeg van Toon van Helfteren Heroes weer huiswaarts. Clay Mounce was, vanaf de bank, topscorer met 16 punten, gevolgd door Edon Maxhuni met 15. Bij Zeeuw & Zeeuw Feyenoord was Jones niet te stoppen met 26 punten en kwam Rhodes tot 21 punten.

Zoals wel vaker de afgelopen jaren ontlopen de ploegen elkaar niet al teveel. Zo ook niet in dit eerste kwart. Het is Van der List die voor de thuisploeg de score opent, maar Price en Maxhuni zetten dat meteen recht, 2-5. Feyenoord slaat meteen terug en komt via Stolk en Van der List op een 9-5 voorsprong. Het blijft dan stuivertje wisselen met de score, maar vanaf 12-12 blijft Heroes Den Bosch toch steeds aan de goede kant van de score. Via 12-15 wordt het 15-19 en dan gooit Van der Mars zijn wereldberoemde hookshot erin, 15-21. Het kleine gaatje is daar, maar Heroes kan daar niet lang van genieten. Via Jones en Rhodes komt de thuisploeg weer terug tot 20-21. Uiteindelijk is het toch Heroes Den Bosch dat met een kleine voorsprong het kwart kan afsluiten, 23-25.

Rhodes zet Feyenoord Basketball meteen in het begin van het tweede kwart op voorsprong, 26-25. Hammink kan nog wat terug doen, maar daarna begint het wat te haperen bij de ploeg van Erik Braal. Stolk en Jones maken daar gebruik van en zo loopt Feyenoord via een 10-0 run snel uit naar een 36-28 voorsprong. Price en Hammink weten dan toch weer te scoren voor Heroes Den Bosch, maar de thuisploeg blijft dit kwart de betere van de twee ploegen. Bij 47-37 roept Van Helfteren dat Zeeuw & Zeeuw Feyenoord nog een fout te geven heeft en Maxhuni is zo slim om daar op te anticiperen. Zodoende mag hij driemaal aanleggen vanaf de vrijeworplijn. De stand bij rust is 47-40.

Het duurt meer dan drie minuten in het derde kwart voordat Heroes Den Bosch weet te scoren. Twee van de drie vrije worpen van Maxhuni gaan erin. Feyenoord heeft dan al vijf punten weten te scoren via Foerts. Na vier minuten spelen is de stand 52-42. Heroes Den Bosch heeft nog veel werk te verzetten om de overwinning mee naar huis te kunnen nemen. Halfweg het kwart is de stand 56-44 en Zeeuw & Zeeuw Feyenoord loopt daarna verder uit naar 60-44 door een score plus bonus van Jones. Het wil niet lopen bij Heroes Den Bosch en met nog 1.15 op de klok weet men pas de tweede fieldgoal te scoren, 66-47. Mounce sluit het kwart af met een score waarbij hij de bonus mist, maar zijn eigen rebound wel weet te verzilveren. Zo gaan beide ploegen met een 69-52 stand het laatste kwart in.

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord houdt goed stand en Heroes Den Bosch is niet bij machte om daar iets aan te doen. Totdat Clay Mounce in gang schiet. Het verschil is halfweg het kwart 19 punten, maar Mounce brengt dat door sterke scores en in samenspel met Van Vliet terug tot 80-72. Door een onsportieve fout van diezelfde Van Vliet mag Zeeuw & Zeeuw Feyenoord naar de vrijeworplijn, waardoor het verschil weer tien wordt, 82-72. In het restant wordt er niet meer gescoord en zo loopt Heroes Den Bosch tegen de tweede nederlaag van dit jaar op.