Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Door: Rob de Keijzer

Geen overwinning voor Heroes Den Bosch op vrijdagavond in Martiniplaza. De eerste twee kwarten (22-15 en 19-13) waren voor Donar de basis om deze overwinning in eigen huis te houden. De laatste twee kwarten gaan wel naar de Bosschenaren (22-25 en 19-22) maar dat was uiteindelijk niet genoeg voor de winst. Donar trekt met deze 82-75 overwinning de stand in deze serie weer gelijk, 1-1.

Het publiek in Martiniplaza moest er anderhalve minuut op wachten maar kon dan, na de driepunter van Nick Tomsick toch gaan zitten. Heroes Den Bosch had dan al twee keer gescoord via Roberts Stumbris en Jito Kok. Het duurt dan twee minuten voordat de teruggekeerde John Meeks met een driepunter de thuisploeg op voorsprong zet, 6-4. Na vijf minuten is daar de time-out van Braal als Donar Groningen op een 10-7 voorsprong komt. Nadat Stumbris de ploegen op gelijke hoogte heeft gebracht gaat Austin Price naar de kant met een hoofdwond. Donar Groningen schiet dan door naar een 18-13 voorsprong en zal het eerste kwart met een 22-15 voorsprong afsluiten.

Die voorsprong gaat van 26-15 naar 30-19 en Donar Groningen komt in deze thuiswedstrijd nog geen moment in de problemen. Price is dan weer terug bij de Bosschenaren die nog steeds flink aan de bak moeten om het verschil niet te groot te laten worden. Boy van Vliet zorgt dan met twee scores voor 30-23 zodat het verschil nog 7 punten is. Toch geeft Donar Groningen, onder aanvoering van Tomsick, weer extra gas en zo staat het ineens 38-26. De ruststand wordt dan bereikt bij 41-28.

Het schot aan de kant van Heroes Den Bosch valt niet deze avond dus blijft Donar Groningen in de zone staan. Bij een 50-38 stand is daar een onsportieve fout voor Adetunji en kan Lee Moore vanaf de vrije worp lijn het verschil terugbrengen tot 10 punten, 50-40. Sherron Dorsey-Walker kan dan met een driepunter de achterstand nog verder verkleinen en Donar pakt de time-out. Die opleving is van korte duur, Donar schakelt door en gaat snel naar een 56-45 stand. Het kwart is met 22-25 wel voor Heroes Den Bosch dat zo met een 63-53 achterstand het laatste kwart ingaat.

Gabrovsek begint het laatste kwart met een technische fout en Heroes Den Bosch komt op een 63-57 stand. Een 7-0 run van de thuisploeg lijkt dan de wedstrijd in het slot te gooien. Via 70-57 wordt het dan 77-68 en breken de laatste vier minuten aan. Hollanders weet dan aan de kant van Donar de stand naar 80-68 gooien waarna Heroes Den Bosch via Thomas van der Mars en Moore op 80-72 kan komen. Wederom van der Mars zet de stand op 80-74 maar de tijd is tekort om de winst nog mee naar huis te nemen. Donar pakt de overwinning met 82-75, zondag deel drie in de Maaspoort.

Met 12 punten was Roberts Stumbris de meest scorende aan de kant van Heroes Den Bosch, gevolgd door DJ Fenner met 11 punten en Austin Price met 10. Bij Donar twee spelers met meer dan 20 punten deze avond, Tomsick tekende voor 26 punten en Meeks liet er 28 noteren.