Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Door: Rob de Keijzer | Foto: Robert Verboon

Heroes Den Bosch had op vrijdagavond geen enkele moeite om de veertiende overwinning binnen te halen. Met 99-50 werd Basketbal Academie Limburg vakkundig aan de kant gezet. Verners Kohs was goed voor 19 punten, Kaspars Vecvagars kwam tot 14 punten deze avond.

Basketbal Academie Limburg weet in het begin van het kwart een keer te scoren én op het einde. Tussen die scores door is het Heroes Den Bosch dat met speels gemak de tegenstander opzij zet. Chris-Ebou Ndow, Emmett Naar en Kaspars Vecvagars scoren 5 punten dit kwart en zo is de na de eerste tien minuten spelen 25-6.

BAL start het tweede kwart iets beter en het begin is met 4-7 voor de Weertenaren. Daarna komt Heroes Den Bosch op stoom en zijn het Keime Helfrich en Verners Kohs die de thuisploeg snel op een 38-16 voorsprong knallen. BAL komt al snel op 4 teamfouten en speelt het restant van het kwart toch ietwat met de handrem erop. Helfrich en Kohs (10 en 13 punten bij rust) zorgen er dan voor dat de ruststand 58-23 bedraagt in het voordeel van Heroes.

Hetzelfde spelbeeld vlak na rust. Helfrich blijft scoren, waar aan de kant van BAL het nu Masnic is die de punten laat noteren. Heroes Den Bosch loopt uit naar 66-27 en de wedstrijd lijkt gespeeld. Even later zet Heroes Den Bosch het verschil op 40 punten door een mid-range jumper van Donte Thomas, 74-34. Een driepunter van Kobe Webster zet dan de stand na drie kwarten op 84-40.

Twee vrije worpen van Kohs openen het laatste kwart gevolgd door een heerlijke alley-oop van Jito Kok. BAL zet daar twee driepunters tegenover voor 88-46. Vecvagars scoort dan zijn 14e punt en zo kan Heroes Den Bosch de wedstrijd rustig uitspelen. Aan de kant van Heroes Den Bosch maken Tijs van der Haar en Justin van Rooijen hun opwachting in de hoofdmacht in de slotfase van deze wedstrijd. De 100 punten grens wordt dan net niet bereikt maar met 99-50 is de veertiende overwinning overduidelijk een feit.