Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Door: Rob de Keijzer

Publiek in de hal en een heerlijke overwinning. Wat een mooie zaterdagavond! Met 100-87 was Heroes Den Bosch te sterk voor Donar Groningen en zo blijft de ploeg stevig aan kop in de BNXT League. Topscorers aan de kant van Heroes Den Bosch waren Mike Carlson en Austin Price met 26 punten. Shane Hammink kwam tot 13 punten.

Heroes Den Bosch startte zonder Vianen en Helfrich. Laatstgenoemde is nog niet fit en Sam Vianen volgde het coronaprotocol. Het begin van het eerste kwart is voor Heroes Den Bosch. Via Maxhuni en Carlson (3p) komen ze op een 5-0 voorsprong, waarna Donar terugkomt tot een 6-6 stand. Het is dan wederom Carlson die met twee loepzuivere driepunters de thuisploeg een 11-6 voorsprong geeft. Time-out Donar. De gasten uit Groningen komen daarna zeker beter in het spel en gaan na iets meer dan zes minuten aan de leiding met 17-19. Dat is ook het moment voor Erik Braal om een time-out te nemen. Donar blijft daarna aan de leiding en komt via o.a. Egekeze op een 19-23 voorsprong. Heroes Den Bosch knokt zich, onder aanvoering van Carlson, die 17 punten scoorde in dit eerste kwart, terug tot 25-25, maar een driepuntsbuzzerbeater van Egekeze gaf Donar toch de voorsprong na 10 minuten spelen, 25-28.

Waar het eerste kwart al een mooi basketballspektakel was, is het tweede kwart dat helemaal. Hammink opent het kwart met een alley-oop, waarna Addison voor Donar toch even het initiatief neemt. Via 29-32 gaat Donar naar 32-37. Aan de kant van Heroes Den Bosch is het nog steeds Carlson die van geen ophouden weet deze eerste helft en tot de rust al 24 punten laat noteren. Het is diezelfde Carlson die met een driepunter 35-37 scoort en zo Heroes Den Bosch in het spoor houdt van de tegenstander. Donar Groningen behoudt wel steeds de (kleine) voorsprong, maar als ook Price zijn vizier op scherp heeft, staan beide ploegen met nog een paar minuten op de klok op 44-44. Het is uiteindelijk ook Price die Heroes Den Bosch de 49-48 voorsprong geeft bij rust.

Het weer aanwezige publiek krijgt ook in het derde kwart een aantrekkelijke wedstrijd te zien. Via Mounce en Maxhuni loopt Heroes Den Bosch naar 54-48. Een and-1 van Price betekent 57-50, maar vanaf dat moment begint Donar zich puntje voor puntje terug te knokken. Addison en Thomas brengen de gasten terug naar 59-57, maar Heroes Den Bosch weet toch het overwicht te houden. Price gooit er nog een driepunter in en als even later Maxhuni dat ook doet is het verschil weer zes punten, 65-59. Het voordeel blijft nog steeds voor Heroes Den Bosch, dat door scores van Price en Van der Mars met 74-70 kan beginnen aan het laatste kwart.

De Maaspoort gaat ouderwets achter de thuisploeg staan in deze laatste tien minuten. Van der Mars en Price openen het bal en als even later Hammink met een dunk 80-70 scoort, veert de Maaspoort nogmaals op. Price en Hammink blijven scoren en de voorsprong voor Heroes Den Bosch loopt op naar twaalf punten, 85-73. Het wordt toch weer spannender als Donar terugkomt tot 88-81. Addisson loopt dan tegen een onsportieve fout aan door Kherrazi naar de grond te werken. Omdat Kherrazi naar de kant moet, gaat Van der Mars naar de vrijeworplijn, maar die kan beide vrije worpen niet verzilveren. Van der Mars kan daarna wel scoren en krijgt een bonus vrije worp door een fout van Nwogbo, maar die vrije worp laat even op zich wachten. Nwogbo is het er niet mee eens, loopt tegen twee technische fouten aan en kan vertrekken. Price weet de twee vrije worpen te verzilveren, waarna Van der Mars nog zijn bonus vrije worp mag benutten. Ook die scoort, waardoor Heroes Den Bosch op een 93-81 voorsprong komt. Het blijft daarna een foutenfestival aan de kant van Donar, want in een tijdsbestek van twintig seconden kunnen Thomas en Gavin beide naar de kant met hun vijfde persoonlijke fout. Carlson gooit met twee vrije worpen Heroes Den Bosch naar 98-85. Addison kan nog scoren voor Donar, maar even later kan Hammink de 100 vol maken voor Heroes Den Bosch. Eindstand van deze heerlijke wedstrijd is 100-87.