Door: Rob de Keijzer

In de eerste confrontatie dit seizoen was Heroes Den Bosch met 85-79 te sterk voor Kangoeroes Basket Mechelen. Uitblinker aan de kant van Heroes Den Bosch was nieuwkomer Lagio Grantsaan met twintig punten.

Heroes Den Bosch begint iets minder stroef aan de wedstrijd dan Kangoeroes Mechelen en pakt redelijk snel een 9-4 voorsprong. De nieuwelingen Donte Thomas en Emmett Naar hebben dan hun eerste punten al gescoord in de Maaspoort. Kangoeroes Mechelen komt hierna, onder leiding van de herstelde Wen Mukubu, goed terug en weet zelfs de leiding te pakken, 11-14. In de resterende drie minuten geven ze die voorsprong niet meer weg en beide ploegen sluiten het eerste kwart af bij 15-19.

Ook Chris-Ebou Ndow en Grantsaan weten in het begin van het tweede kwart hun eerste punten te maken in de Maaspoort. Heroes Den Bosch doet wat aan de achterstand en komt mede door de goede scores van Grantsaan op een 22-22 stand. Even later is het wederom Grantsaan die met een driepunter doorkomt en de stand op 27-23 zet. Foerts en Bruggenhout zorgen er dan weer voor dat de stand 27-29 in het voordeel van Kangoeroes Mechelen wordt. Beide ploegen wisselen goed door, maar het is Heroes Den Bosch dat met al die wisselingen toch de betere van het spel heeft aan het eind van het tweede kwart. Onder andere Grantsaan en Helfrich zijn er verantwoordelijk voor dat de thuisploeg met een 41-33 stand kan gaan rusten.

Een ongelukkige botsing zorgt ervoor dat Donte Thomas even naar de kant moet in het begin van het derde kwart. Heroes Den Bosch loopt rustig verder uit en weet via scores van Grantsaan en Helfrich op 54-38 te komen. Domien Loubry doet wat terug voor Kangoeroes Mechelen (57-48). Ndow en Naar werken dan nog even aan hun puntentotaal en zo kan Heroes Den Bosch met een 65-52 voorsprong de laatste tien minuten aanvangen.

Lagio Grantsaan opent dat laatste kwart met zijn zestiende en achttiende punt van de wedstrijd en zet zo de thuisploeg op 69-52. Dat is voor Kangoeroes Mechelen ook meteen het sein om gas bij te geven en via Palincks en Thomas komen ze terug tot 71-63. Kangoeroes Mechelen komt nog iets verder terug, 75-69, en even later moet Grantsaan met zijn vijfde fout de kant opzoeken. Met nog anderhalve minuut op de klok staat er een 81-73 stand op het bord en is het Kobe Webster die met een sterke drive naar het bord voor 83-73 zorgt. Driepunters van Larry Thomas en Wen Mukubu maken het nog even spannend (83-79), maar het is Thomas van der Mars die met een hookshot de eindstand bepaalt op 85-79.