Ook de vierde pre-season game levert een overwinnig op voor Heroes Den Bosch. Na een overtuigend eerste kwart van de thuisploeg kwamen de gasten uit Heidelberg sterk terug. In het vierde kwart kwamen ze zelfs op voorsprong, maar het was uiteindelijk de ploeg van Erik Braal die de overwinning over de streep trok, 85-79.

Binnen 57 seconden liggen er al drie driepunters in het netje. Mike Carlson opent voor Heroes Den Bosch, Brekkott Chapman doet dat voor MLP Academics Heidelberg en daarna is het Edon Maxhuni die met scherp schiet. Heroes Den Bosch loopt snel uit naar 10-3 en MLP Academics Heidelberg heeft na twee minuten al de eerste time-out nodig. Heroes Den Bosch loopt verder uit naar 17-5, waarna Jordan Geist 17-8 laat aantekenen. Veel moeite heeft Heroes Den Bosch niet met de tegenstander en het eerste kwart gaat dan ook overtuigend met 21-12 naar de Bosschenaren. Mike Carlson staat al op 10 punten.

Ook in het begin van het tweede kwart een aantal driepunters. Geist en Maxhuni tekenen daarvoor en even later zet Geist de bezoekers uit Heidelberg op 24-20. Maxhuni maakt het gaatje weer wat groter, maar kan even later toch naar de bank met al zijn derde persoonlijke fout. MLP Academics Heidelberg drukt nog niet echt door en Heroes Den Bosch komt via twee fraaie scores van Keime Helfrich weer op een voorsprong van 11 punten, 33-22. Kort hierna loopt Austin Price bij een fast break van MLP Academics Heidelberg tegen een onsportieve fout aan en benut Geist zijn twee vrije worpen voor 35-29. MLP Academics Heidelberg pakt het nu iets anders aan en verkleint de achterstand door dit kwart te winnen met 19-22. Ruststand: 40-34.

Heroes Den Bosch pakt in het begin van het derde kwart het initiatief weer terug. Carlson en Price zetten met hun scores de thuisploeg rap op 52-38. MLP Academics Heidelberg heeft weer een time-out nodig, maar kan nog niet echt een vuist maken in dit kwart. Het verschil blijft schommelen rond de 14 punten. Met nog drie minuten te spelen komt MLP Academics Heidelberg dan toch weer dichterbij (58-51) en ook de laatste minuten van het kwart zijn voor de uitploeg, onder meer door sterk spel van shooting guard Shyron Ely. Het kwart wordt afgesloten met een 63-59 tussenstand.

Chapman en Ugrai weten voor MLP Academics Heidelberg de weg naar de basket prima te vinden in het begin van het laatste kwart. Als dan ook Robert Lowery zich met het scoren gaat bemoeien is daar ineens de voorsprong voor de gasten uit Duitsland, 69-70. Vijf minuten op de klok en het lijkt er niet op dat dit een oefenwedstrijd is, maar meer een finale van de FIBA Europe Cup. Beide ploegen geven geen duimbreed toe en via 74-74 wordt het 77-77 en 79-79. Met nog een halve minuut op de klok is het Maxhuni die Heroes Den Bosch naar 82-79 gooit met een driepunter. De time-out van Heidelberg en de daaropvolgende aanval leveren niets op. Ugrai krijgt, met nog 10 seconden te spelen, een onsportieve fout en dat brengt Carlson naar de vrijeworplijn voor twee vrije worpen. Die worden feilloos benut en zo wordt het 84-79. Price mag daarna ook nog aanleggen voor twee vrije worpen en verzilvert er één. Eindstand in de Maaspoort: 85-79. Topscorer aan de kant van Heroes Den Bosch is Mike Carlson met 19 punten, gevolgd door Edon Maxhuni en Austin Price met 17 punten.

Zaterdag staat de laatste pre-season game van Heroes Den Bosch op het programma. Om 20:00u is Yoast United de tegenstander.