In het kwalificatietoernooi voor de Basketball Champions League heeft Heroes Den Bosch zijn eerste overwinning geboekt. Via de kwartstanden 23-18, 27-10, 12-24 en 24-23 werd het 85-73 en Heroes Den Bosch kan zich opmaken voor de clash met thuisclub Málaga in de halve finale aanstaande vrijdag. Topscorers aan de kant van Heroes Den Bosch waren Emmett Naar en Verners Kohs met 17 punten. Thomas van der Mars liet een double-double noteren met 12 punten en 11 rebounds.

Heroes Den Bosch begint overtuigend aan de wedstrijd. Donte Thomas en Thomas van der Mars openen de score en door twee driepunters van Austin Price staat het al snel 10-2 voor Heroes Den Bosch. Heel even zakt Heroes terug (12-14), maar in de time-out weet Braal zijn ploeg met wat harde woorden weer op de rails te krijgen. Mede dankzij zeven punten van Verners Kohs in de resterende tijd pakt Heroes Den Bosch overtuigend het eerste kwart met 23-18.

Verdedigeng gaat het Heroes Den Bosch ook goed af in het tweede kwart. Het houdt de Litouwers dit kwart op tien punten en kan zelf excelleren in de aanval. Van der Mars en wederom Kohs openen de scores en de 8-0 run even later zet Heroes Den Bosch op een 35-21 voorsprong. Siauliai heeft dan alleen nog via Danusevicius kunnen scoren. Zijn driepunter was onder druk van de schotklok, maar viel wel zuiver binnen. Heroes Den Bosch gaf Siauliai weinig kans om de achterstand te verkleinen. Sterker nog: Heroes Den Bosch liep alleen maar verder weg van de tegenstander. Emmett Naar en Thomas zorgden voor 45-26 en even later was het Webster die met een jumper en een driepunter de ruststand bepaalde op 50-28.

Verdedigend was Siauliai in het derde kwart de sterkere. Waar Heroes Den Bosch de Litouwers in het tweede kwart op tien punten hield, was het nu Siauliai dat Heroes Den Bosch maar twaalf punten liet scoren. Zelf kwamen ze tot het dubbele aantal wat de achterstand van 22 punten terugbracht tot tien punten, 62-52. Met name Kyle Mangas was af en toe niet af te stoppen door de Bossche verdediging. De Litouwers legden ook Price aan banden en zo stokte de aanval aan Bossche zijde even dit kwart. Chris-Ebou Ndow wist wel een paar keer goed door te komen, onder meer met een mooie dunk aan het einde van het kwart.

In het laatste kwart herstelt Heroes Den Bosch zich goed van het derde kwart. De Litouwers blijven flink fysiek spelen, maar Heroes Den Bosch laat zich niet van de wijs brengen. Kok gooit de eerste punten binnen in het laatste kwart en via Kohs, Van der Mars en Naar wordt het dan snel 70-59. Siauliai pakt de time-out, maar via wederom Van der Mars en Naar loopt Heroes Den Bosch uit naar 78-61. Wederom time-out Siauliai. Ze komen dan even terug tot twaalf punten, maar Naar tekent dan voor de 80-66. Thomas en Douvier hebben het even met elkaar aan de stok en ontvangen allebei een technische fout. Veel maakt het niet meer uit en via 82-68 wordt het uiteindelijk 85-73 voor Heroes Den Bosch.

De volgende tegenstander voor Heroes Den Bosch is nu de Spaanse topclub Unicaja Málaga. De halve finale wordt aanstaande vrijdag om 20:30 uur gespeeld.