Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Heroes speelde vanmiddag haar laatste uitwedstrijd van de voorbereiding. In Brussel was kersverse BNXT Supercup winnaar Filou Oostende de tegenstander. Bij Heroes werden Austin Luke en Emmanuel Akot (beide met een klein kwetsuur) uit voorzorg aan de kant gehouden.

Met enkele driepunters en fastbreaks schieten de Belgen uit de startblokken en vraagt Erik Braal een time-out aan bij een stand van 7-15 in het voordeel van Oostende. Ook na deze time-out is Oostende de bovenliggende partij en in de laatste seconden van het eerste kwart maakt Heroes een fout op een driepunter van Oostende. Dat brengt de stand na de eerste tien minuten naar 20-34 en Heroes moet aan de bak.

In het begin van het tweede kwart komt Heroes goed terug. De verdediging wordt op scherp gezet en worden er meerdere stops gepakt en brengt Thomas van der Mars veel dreiging in de aanval. De Bosschenaren buigen de score helemaal om en met nog 3 minuten te spelen voor de rust is de stand: 38-41. Na een technische fout van Oostende coach Gjergja is de stand weer helemaal gelijk. Oostende heeft een time-out nodig om alsnog de rust in te gaan met een kleine voorsprong: 44-48.

In het derde kwart blijven de twee teams met elkaar in evenwicht. Oostende vergroot eerst wel de voorsprong maar mede dankzij twee snelle driepunters van Boy van Vliet en een alley-oop van Jito Kok. Is de stand aan het einde van het derde kwart nagenoeg gelijk. In de buzzer is het dan toch Heroes die dan voor het eerst in de wedstrijd aan de leiding gaat dankzij een knappe driepunter van Roberts Stumbris.

Beide teams willen graag winnen, dit is de merken aan de intensiteit in het laatste kwart. Hierdoor wordt het spel wat rommeliger en er worden meer schoten gemist. Aan de kant van Oostende vallen de schoten net wat beter, waardoor zij toch een beetje uitlopen. Na een time-out van Erik Braal met nog vier minuten te spelen, start Heroes aan een sterke fase. D.J. Fenner raakt twee driepunters en Van Der Mars maakt een And-1 score. Met een gelijke stand van 81-81 gaan we de laatste minuut van de wedstrijd in. Oostende maakt een snelle score, deze probeert Fenner te beantwoorden met een driepunter maar deze wordt gemist. In de poging om de tijd stil te zetten wordt er een opzettelijke fout gepakt en is de wedstrijd gespeeld. Eindstand: 81-84.