Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Door: Rob de Keijzer | Foto: Robert Verboon

De kansen op de volgende ronde in de FIBA Europe Cup zijn voor Heroes Den Bosch na de nederlaag vanavond tegen HAKRO Merlins Crailsheim een flink stuk kleiner geworden. De Duitsers waren in de tweede onderlinge ontmoeting met 97-102 te sterk voor de thuisploeg en bezetten zo, met zes punten, de tweede plaats in groep K. Gaziantep was deze avond te sterk voor BC Kalev en blijft ongeslagen in de Round of 16 van de FIBA Europe Cup.

Vanaf het begin laten beide ploegen meteen zien dat ze met niets minder dan de overwinning genoegen nemen. De eerste scores aan de kant van Heroes Den Bosch komen van Donte Thomas, wat de thuisploeg een 12-8 voorsprong geeft. Livingston en Maxhuni zorgen er dan voor dat de voorsprong, met nog iets minder dan vier minuten te spelen, naar HAKRO Merlins gaat, 19-23. Een driepunter van Emmett Naar brengt Heroes Den Bosch weer dichterbij, maar het is daarna aan de Duitsers om een gaatje te slaan, 25-33. De nieuwe aanwinst Kaspars Vecvagars mag dan vanaf de vrijeworplijn zijn eerste punten scoren en zo komt de stand na tien minuten spelen op 27-33.

Vecvagars kan in het begin van het tweede kwart zijn volgende punten laten noteren. Na een technische fout voor de coach van HAKRO Merlins zet Webster de stand op 31-35. Heroes Den Bosch kan niet langszij komen en ziet HAKRO Merlins puntje voor puntje uitlopen in dit kwart. Net als in de heenwedstrijd is het ook nu Edon Maxhuni die samen met Livingston voor de punten zorgt bij de Duitsers. Ruststand na twee kwarten: 47-60.

Het derde kwart gaat gelijk op, maar daar schiet Heroes Den Bosch niets mee op. Het verschil blijft, wat de thuisploeg ook probeert, rond de dertien punten. HAKRO Merlins heeft dan al vier spelers in de dubbele cijfers, waarbij Livingston met negentien erbovenuit steekt. Voor Heroes Den Bosch is het Emmett Naar die met dertien punten het productiefst is. Beide ploegen gaan dan met een 64-80 stand de laatste minuut in. Een rake vrije worp van Jito Kok en een score van Thomas brengen de stand dan op 67-80.

In het begin van het laatste kwart komt Heroes Den Bosch terug tot negen punten, 76-85. Ndow en Thomas scoren vanaf het veld en Kok mag drie keer naar de vrijeworplijn voor twee vrije worpen. Halfweg het kwart is de stand 78-87 en pakt coach Braal de time-out. Heroes Den Bosch knokt zich naar 83-89, waarna Maxhuni naar de vrijeworplijn mag voor drie vrije worpen. De oud-Bosschenaar schiet er twee van de drie raak en geeft zo zijn ploeg weer een voorsprong van acht punten, 83-91. Webster laat met een driepunter de Maaspoort ontploffen, maar een tweede onbegrijpelijke call van de scheidsrechter brengt HAKRO Merlins wederom naar de vrijeworplijn. Na twee rake vrije worpen van Van der Mars schiet Vecvagars, die een prima wedstrijd speelde, Heroes Den Bosch met een driepunter op 91-93. Het lukt Heroes Den Bosch dan om op een 97-95 voorsprong te komen, maar het is uiteindelijk HAKRO Merlins dat met 97-102 de overwinning wegkaapt in de Maaspoort.

Donte Thomas en Emmett Naar scoorden 14 punten voor Heroes Den Bosch. De thuisploeg had zes spelers in de dubbele cijfers, waar Vecvagars met 11 punten een uitstekend debuut maakte. Bij HAKRO Merlins Crailsheim kwam Otis Livingston tot 23 punten en Mikalauskas tot 19. Maxhuni wist 18 punten te scoren.