Heroes wil FIBA Europe Cup naar Den Bosch halen

08 dec. 2020

Bossche kandidatuur wordt ondersteund door Donar

Heroes Den Bosch stelt zich kandidaat als host van de wedstrijden in de poulefase van groep F in de FIBA Europe Cup. Eind januari komt de club uit tegen BC Borisfen (Wit-Rusland), BC Parma Perm (Rusland) en Donar uit Groningen. Tussen 26 en 29 januari zal tegen iedere groepsgenoot éénmaal gespeeld worden. Heroes Den Bosch hoopt dit te doen in eigen Maaspoort.

Toen de FIBA bekendmaakte dat de poulefase van de Europe Cup afgewerkt zou worden op zes verschillende locaties in zogeheten ‘bubbels’, ging Heroes direct aan de slag met de voorbereiding van een bid voor de organisatie. Dit deed de club in samenwerking met gemeente ’s-Hertogenbosch, Maaspoort Sports & Events, Sport Medisch Centrum Jeroen Bosch Ziekenhuis en Mövenpick Hotels & Resorts. Bijzonder is dat ook nauw wordt samengewerkt met Donar. In onderling overleg met de Groningers is gekeken op welke manier het toernooi het beste naar Nederland kan worden gehaald. Het Bossche bid wordt dan ook ondersteund door de club uit het Noorden, die dit middels een officiële ‘support letter’ heeft bevestigd. Daarnaast zal Donar ondersteunend helpen bij de organisatie van de wedstrijden als deze in Den Bosch worden georganiseerd.

Vandaag is het voorstel officieel ingediend bij de FIBA. Tussen 9 en 16 december maakt de internationale basketball federatie bekend op welk voorstel zij ingaat en dus of de Europese wedstrijden in Den Bosch of elders zullen plaatsvinden.

FIBA EC

Laatste nieuwsberichten

Heroes x XPRNCS
07 dec. 2022

XPRNCS.com en Heroes Den Bosch gaan de samenwerking aan

20221206 20221206 Heroes Den Bosch BC Apollo BNXT League371250506
07 dec. 2022

Winst vs. Apollo Amsterdam in beeld

Heroes Vs Apollo
06 dec. 2022

Heroes wint ook negende duel in BNXT League