Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Bossche kandidatuur wordt ondersteund door Donar

Heroes Den Bosch stelt zich kandidaat als host van de wedstrijden in de poulefase van groep F in de FIBA Europe Cup. Eind januari komt de club uit tegen BC Borisfen (Wit-Rusland), BC Parma Perm (Rusland) en Donar uit Groningen. Tussen 26 en 29 januari zal tegen iedere groepsgenoot éénmaal gespeeld worden. Heroes Den Bosch hoopt dit te doen in eigen Maaspoort.

Toen de FIBA bekendmaakte dat de poulefase van de Europe Cup afgewerkt zou worden op zes verschillende locaties in zogeheten ‘bubbels’, ging Heroes direct aan de slag met de voorbereiding van een bid voor de organisatie. Dit deed de club in samenwerking met gemeente ’s-Hertogenbosch, Maaspoort Sports & Events, Sport Medisch Centrum Jeroen Bosch Ziekenhuis en Mövenpick Hotels & Resorts. Bijzonder is dat ook nauw wordt samengewerkt met Donar. In onderling overleg met de Groningers is gekeken op welke manier het toernooi het beste naar Nederland kan worden gehaald. Het Bossche bid wordt dan ook ondersteund door de club uit het Noorden, die dit middels een officiële ‘support letter’ heeft bevestigd. Daarnaast zal Donar ondersteunend helpen bij de organisatie van de wedstrijden als deze in Den Bosch worden georganiseerd.

Vandaag is het voorstel officieel ingediend bij de FIBA. Tussen 9 en 16 december maakt de internationale basketball federatie bekend op welk voorstel zij ingaat en dus of de Europese wedstrijden in Den Bosch of elders zullen plaatsvinden.

FIBA EC

Tags:

FIBA Europe Cup

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted