Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Door Rob de Keijzer | Foto: Robert Verboon

In een fysieke wedstrijd van beide kanten heeft Heroes Den Bosch de eerste overwining te pakken in deze best-of-five serie. Met 71-68 trok de ploeg van Erik Braal de wedstrijd naar zich toe zodat de stand in de serie op 1-0 komt. Met 15 punten was Chris- Ebou Ndow deze avond de topscorer aan de kant van Heroes Den Bosch, gevolgd door Thomas van der Mars met 12 punten.

Mede door driepunters van Austin Price en Ndow pakt Heroes Den Bosch in de beginfase een 10-2 voorsprong. Na iets meer dan drie minuten is het dan voor Donar tijd om de eerste time-out te nemen. Scores van Donte Thomas en Magdevski zetten de stand dan op 14-4, maar de klok is dan ook al bijna twee minuten verder. Heroes Den Bosch blijft het momentum houden en komt snel daarna op een 20-8 voorsprong. Donar knabbelt dan, mede door een and-1 van Olisemeka, iets van de achterstand af en komt op 24-17. De onsportieve fout van Keime Helfrich levert Donar twee rake vrije worpen op en zo wordt het 24-19. Het kwart wordt afgesloten met een 26-21 voorsprong voor Heroes Den Bosch.

Die voorsprong van vijf punten is na een kleine minuut in het tweede kwart al teniet gedaan. Gaddefors en Branch trekken de stand gelijk, 26-26 en even later komt Donar voor het eerst op voorsprong door een rake vrije worp van Olisemeka, 26-27. Twee offensive fouls achter elkaar geven Donar geen kans om te scoren en zo kan Heroes Den Bosch de voorsprong weer naar zich toe trekken, 30-27. Beide ploegen ontlopen elkaar daarna niet veel en via 32-32 wordt het, met nog twee minuten op de klok 38-40 in het voordeel van Donar Groningen. Bij 45-42 is het Magdevski die met een buzzerbeater off the glass met een driepunter de stand na twee kwarten op 45-45 zet.

Na 6 minuten in het derde kwart is de stand 52-51 en blijft het een echte nagelbijter. Via 53-53 wordt het dan 55-55 waarna Donar via Branch even de leiding pakt, 55-57. Even later gooit diezelfde Branch er een driepunter in en is het verschil 5 punten in het voordeel van de gasten, 55-60. Daar blijft het dan ook bij in dit kwart.

De eerste score in het laatste kwart is dan ook voor Donar dat zo de marge op 7 punten zet, 55-62. De wedstrijd wordt dan steeds fysieker en via vrije worpen van Thomas van der Mars komt Heroes op 61-65. Intens blijf het, Gaddefors krijgt een technische fout en de vrije worp betekent 62-67 waarna Heroes Den Bosch met het balbezit niks kan doen. De thuisploeg recht de rug en een driepunter van Ndow laat de Maaspoort weer opveren. Stand 67-68 met nog iets meer dan twee minuten te spelen. De thuisploeg knokt zich naar 70-68 en de laatste 40 seconden zijn ingegaan. Daarin komen beide ploegen, mede door de spanning die erop zit, niet tot scoren. Het is Ndow die met 1 rake vrije worp de eindstand bepaald op 71-68.