Heroes Den Bosch pakte voor rust een ruime voorsprong: 37-20. Toch was dat nog niet beslissend. Donar vocht zich terug in de wedstrijd en kwam in het derde kwart zelfs op een voorsprong. Donar slaagde er echter niet in om de winst te behalen. In het laatste kwart maakte Heroes Den Bosch een einde aan de Groningse illusies. Via een 82-74 zege bereikte Heroes Den Bosch de finale!

Er stond voor beide ploegen natuurlijk veel op het spel. Winst is de finale spelen, verlies is einde seizoen. Waar Heroes Den Bosch de eerste wedstrijd duidelijk won, was het Donar die dat in eigen huis even recht zette afgelopen dinsdag. Die spanning, van deze “do or die” wedstrijd was heel even zichtbaar. Demario Mayfield en Damjan Rudez, de drijvende krachten van beide ploegen in de laatste wedstrijd mistten hun eerste schotpogingen. Nadat Boy van Vliet ook het net niet wist te vinden was het Leon Williams die de score deze avond opende in de Maaspoort. Van Vliet en Miha Lapornik antwoordden met twee bommetjes en Van Vliet deed dat nog even dunnetjes over met 2 scores op rij. Voor Donar was het Thomas Koenis die tussendoor zijn eerste punten liet noteren, 10-4. Heroes Den Bosch bleef de betere in dit eerste kwart en liep via 13-6 naar 18-8, mede door twee driepunters van Alan Herndon. Diezelfde Herndon tekende even later voor 20-10 met nog meer dan twee minuten op de klok. In die resterende tijd werd er door beide ploegen niet meer gescoord.

Henry Caruso opent vanaf de vrije worp lijn, waarna Dominic Gilbert er met een driepunter en twee vrije worpen snel 25-12 van maakt. Donar kan in deze fase nog niet echt een vuist maken en loopt steeds achter de feiten aan. Voor elke score van de Groningers staan er twee van de Bosschenaren tegenover. Bij 28-15 mag Caruso weer naar de vrijeworplijn, maar het zijn Lapornik en Van Vliet die de marge voor Heroes Den Bosch naar 14 punten tillen, 32-18. Reden voor coach Pete Miller om een time-out te pakken.

Herndon pakt daarna even zijn momentum en brengt via een alley-oop en een driepunter de marge naar 17 punten in het voordeel van Heroes Den Bosch, 37-20. Donar knokt voor wat het waard is en komt, onder aanvoering van Rudez en Leon Williams, terug tot 40-32. Caruso met een and-one en Van Vliet met een sterke rebound en score bepalen uiteindelijk de ruststand op 44-35. Opvallend is wel dat aan Bossche zijde er maar vier spelers (Van Vliet, Herndon, Lapornik en Gilbert) zijn die scorend een inbreng hebben in deze eerste helft.

Donar begint in het derde kwart met meer strijd dan in de eerste twee kwarten en geeft zich nog lang niet gewonnen. Via 47-35 wordt het 47-42 en de voorsprong van 17 punten die Heroes Den Bosch halfweg het tweede kwart had is compleet verdwenen. Sterker nog, door sterk spel en scores van Koenis en Caruso komt Donar steeds beter terug in de wedstrijd. Met nog vier minuten te spelen blokt Willem Brandwijk een noodschot van Van Vliet en even later kan diezelfde Brandwijk Donar sinds lange tijd weer op voorsprong schieten, 58-59. Jean-Marc Jaumin vlucht in een time-out en Heroes Den Bosch pakt toch weer even een kleine voorsprong aan het eind van het derde kwart, 66-62.

En zoals het in de play-offs ook hoort: het werd een echte kraker in de Maaspoort. Beide ploegen gingen er niet beter door spelen, de spanning was overal voelbaar en het was stuivertje wisselen wat de voorsprong betreft in dit vierde kwart. Eerst trok Donar de stand gelijk, 66-66, daarna pakte het via Jarred Ogungbemi-Jackson de voorsprong om die even later weer af te geven doordat Juwann James een fout maakte en de bank van Donar een technische fout kreeg. Heroes Den Bosch komt op 71-69, loopt even uit naar 77-70 en dan komt toch de spanning weer terug bij beide ploegen. Boy van Vliet is niet in 8 seconden over de middenlijn, Donar komt in de 14 aansluitende seconden niet tot scoren en Mayfield wordt afgefloten voor een second drible. Het is uiteindelijk Leon Wiliams die vanaf de vrijeworplijn weer wat rust in het spel van beide ploegen brengt, 77-72. Beide ploegen zitten dan al in foutenlast en Thomas van der Mars en Jonathon Williams mogen naar de vrijeworplijn. Het blijft bij scores vanaf de vrijeworplijn en de laatste in deze halve finale is uiteindelijk voor Jonathon Williams, die de einstand bepaalt op 82-74 voor Heroes Den Bosch.

Boy van Vliet en Miha Lapornik waren aan de kant van Heroes Den Bosch de topscorers met 19 punten, gevolgd door Herndon en Willams met 13. Voor Donar liet Ogungbemi-Jackson 20 punten noteren en kwam Caruso tot 16 punten.