Door: Rob de Keijzer | Foto: Luka de Kruijf

Na een heftige week heeft Heroes Den Bosch in een (begrijpelijke) moeizame wedstrijd toch met duidelijke cijfers afgerekend met Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketbal. Met 57-70 was de ploeg van Erik Braal te sterk voor de thuisploeg. Kobe Webster kwam deze avond tot 16 punten, Verners Kohs tot 12. Chris-Ebou Ndow scoorde 8 punten en pakte 11 rebounds.

Twee driepunters van Austin Price, een mid-range schotje van Donte Thomas en een bommetje van Jito Kok geven Heroes Den Bosch binnen 4 minuten een 0-11 voorsprong in Rotterdam. Na bijna 5 minuten komt dan de eerste score voor Feyenoord en weet de thuisploeg sterk terug te komen tot 11-15. Zeeuw & Zeeuw Feyenoord blijft daarna redelijk bij en kan via Reynolds de achterstand beperken. Het is Keime Helfrich die met een driepunter de kwartstand op 14-22 zet.

Feyenoord pakt in het begin van het tweede kwart het momentum en komt snel op 20-24. Helfrich en Kohs weten dan toch weer hun driepunter te scoren en even later zet Price Heroes Den Bosch op 26-32. Feyenoord zet nog een keer aan en komt tot op 1 punt achterstand, 31-32. Thomas brengt de marge naar 3, maar het is Diggs die de ruststand op 33-34 zet.

Na de thee hebben beide ploegen moeite om te scoren. Met nog iets meer dan drie minuten spelen is de kwartstand 5-2 en staat Feyenoord dus met 38-36 aan de leiding. Van der List en Reynolds zetten de thuisploeg dan op 42-36 en Heroes Den Bosch kan in de achtervolging. Kobe Webster pakt de handschoen op en met Chris-Ebou Ndow zetten ze de stand op 42-45. Twee vrije worpen van Reynolds zorgen er dan voor dat beide ploegen met een 44-45 stand het laatste kwart in gaan.

De start in het laatste kwart voor Heroes Den Bosch is goed. Ndow en Webster blijven de punten scoren en halfweg het kwart is de stand 52-61. Thomas mag dan naar de lijn en kan dan de eerste rake vrije worpen laten noteren voor Heroes Den Bosch. Vanaf de lijn schoot Heroes Den Bosch tot dan toe 0 op 0 in de eerste helft en 0 op 3 in het derde kwart. Kohs kan daarna ook naar de lijn en komt scorend prima door. De voorsprong is dan 15 punten en Heroes Den Bosch kan de wedstrijd rustig uit spelen. Webster en Thomas zorgen nog voor de scores en zo kan Heroes Den Bosch met 57-70 de 11e overwinning bijschrijven.