Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Door: Rob de Keijzer | Foto: Robert Verboon

In een rood-wit-geel gevulde Maaspoort had Heroes Den Bosch op deze zaterdagavond geen enkele moeite met Donar Groningen. Het eerste kwart was nog voor de gasten uit het hoge noorden (20-22) maar een sterk tweede kwart van de thuisploeg(29-9) was, naar later bleek, de basis voor de 92-68 overwinning voor Heroes Den Bosch.

Donar begint sterk aan de wedstrijd en kan via Sander Hollanders de score openen. Heroes Den Bosch komt via 2 vrije worpen van Price in de eerste vier minuten nog niet echt op stoom zodat Donar een 2-7 voorsprong kan verkrijgen. Daarna begint het bij de thuisploeg wat beter te draaien maar het blijft Donar dat de voorsprong kan behouden. Via 11-16 wordt het dan uiteindelijk 20-22 na tien minuten spelen.

In het tweede kwart een heel ander Heroes Den Bosch. Aan de hand van de sterk spelende Sherron Dorsey-Walker pakt de thuisploeg met 29-9 overtuigend dit tweede kwart. De van een blessure terugkerende Thomas van der Mars kan ook weer zijn eerste minuten en scores laten aantekenen en Jito Kok was weer op de afspraak om een heerlijke alley-oop pass van Boy van Vliet te verzilveren. Ruststand in de Maaspoort 49-31.

Quinn en Zuidema zorgen er dan in het begin van het derde kwart voor dat de voorsprong van Heroes Den Bosch kleiner wordt, maar onder de 10 punten komt het nooit meer. Heel even wordt het verschil 14 punten, maar de thuisploeg loopt daarna, via scores van Stumbris en Austin Price snel uit naar een 66-46 voorsprong. Ook de sterk van de bank komende Thijs Beens doet een duit in het zakje (73-50) en Heroes Den Bosch kan even later met een 73-52 voorsprong het laatste kwart beginnen. Ook daarin was er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg. Terwijl de carnavalsklanken door de Maaspoort gingen draaide DJ Fenner zijn tegenstander compleet dol en kon de dj het alom bekende “Ho stop, alles begint te draaien” wederom inzetten. Heroes Den Bosch tikte bijna de 30 punten voorsprong aan (89-61) maar zo ver kwam het deze avond net niet. Met 92-68 werden de Groningers deze avond de Maaspoort uit “gedweild” en zo kan Heroes Den Bosch zich gaan opmaken voor de cross-border wedstrijden tegen de 5 Belgische teams.

Sherron Dorsey-Walker kwam, vanaf de bank, tot 22 punten. Austin Price liet 21 punten noteren en Roberts Stumbris kwam tot 19. Bij Donar was Kabusis de meest scorende speler met 22 punten, gevolgd door Hollanders met 17.