Door: Rob de Keijzer | Foto: Robert Verboon

In de eerste thuiswedstrijd heeft Heroes Den Bosch de eerste overwinning in de BNXT League binnengehaald. Met 103-73 werd overtuigend gewonnen van LWD Basket. DJ Fenner, Lee Moore, Roberts Stumbris en Austin Price tekenden alle vier voor 18 punten. Thomas van der Mars plukte 11 rebounds onder de borden weg.

Twintig seconden duurde het voordat Austin Price de eerste score liet noteren voor de thuisploeg. Twee minuten later was het LWD Basket dat ook de score opende via twee vrije worpen van Burnett, 2-2. De scores blijven laag en halfweg het eerste kwart is de stand 7-12 voor de gasten uit Leeuwarden. Even later staat het zelfs 9-17 voor LWD Basket en is het Roberts Stumbris die zijn eerste driepunter laat noteren, 12-17. Van der Mars en Fenner trekken dan de stand gelijk, 20-20 maar het is toch LWD Basket dat met 21-22 dit kwart naar zich toe trekt.

Ook in het begin van het tweede kwart blijft LWD Basket het de thuisploeg moeilijk maken. Bij 23-27 gooit Keime Helfrich zijn driepunter raak en zodoende blijft Heroes Den Bosch nog in het spoor van de Friezen, 26-27. Toch blijft LWD Basket het beter van het spel houden en moet Heroes Den Bosch steeds in de achtervolging. DJ Fenner en Lee Moore zetten Heroes Den Bosch, met nog twee minuten te spelen dan toch op voorsprong, 37-34. Lang duurt dat niet want via Gunn en een driepunter van Doorson staat het even later 37-39. Vrije worpen geven de voorsprong toch weer aan Heroes Den Bosch en zo gaan beide ploegen met een 42-40 stand de kleedkamer in .

LWD Basket begint het derde kwart met een onsportieve fout van Gunn waar Price maar half van kan profiteren met 1 rake vrije worp. Mooi en swingend spel van Moore, Fenner en Price brengt de stand op 50-40 en het eerste echte gaatje in deze wedstrijd is geslagen. Price blijft goed in de wedstrijd zitten en gooit met twee driepunters op rij Heroes op een 59-48 voorsprong. De maximale voorsprong van 11 punten voor de thuisploeg wordt even later toch verkleint naar een kleine 3 punten, 63-60. Heroes herpakt zich sterk en kan met een 72-63 het laatste kwart in gaan.

Kolderiek moment in het begin van het 4e kwart als de scheidsrechters de 3e vrije worp van DJ Fenner vergeten en die na 15 seconden spel toch nog laten nemen. Spel gaat dan verder met zijkant LWD Basket en de voorsprong voor Heroes Den Bosch is ondertussen 78-64. Even later vallen de 9e en 10e driepunter erin voor Heroes Den Bosch en staat het 86-66 met nog 6.45 op de klok. LWD Basket staat dan al op 5 teamfouten en ziet even later Odfjell met 5 fouten naar de kant vertrekken. Halfweg het kwart heeft Heroes Den Bosch al 21 punten laten noteren en is de stand 93-68. Met Hidde Schottert en Thijs Beens nog binnen de lijnen in de slotfase komt de stand uiteindelijk op 103-73 en kan Heroes Den Bosch de eerste overwinning bijschrijven.

Aanstaande zaterdag is de volgende thuiswedstrijd. Tegenstander is dan ZZ Leiden. Aanvang wedstrijd 20.00 uur in de Maaspoort.